23 Şubat 2009 Pazartesi

Haftanın Müzik Listesi - 24


  • Opeth - Face of Melinda
  • Tool - Schism
  • Pantera - Floods
  • Dream Theater - Finally Free
  • Radiohead - Fake Plastic Trees
Bu hafta listeyi hazırlarken değişik bir atraksiyona imza atayım dedim. O yüzden değişik bir liste çıktı ortaya. Hemen her hafta bir Pink Floyd'dur bir Deep Purple'dır listede banko yer buluyor. Şüphesiz ki efsanelere saygım sonsuz, hem severim hem sayarım. Lakin biraz değişiklik iyi olur arada. Yukarıdaki şarkıların seçilmesinin önemli bir sebebi var aslında. Beni bu aralar çok etkileyen farklı özellikleri var. Mesela Face of Melinda'nın muhteşem gitar riffi(4:35 sonrası inanılmaz), Schism'in inanılmaz bass'ları, Floods'un solosu, Finally Free'nin davulları, Fake Plastic Trees'in vokali. Sanılmasın ki sadece belirttiğim özellikleri iyi bu şarkıların. Bütün olarak hepsi çok iyi şarkılardır. Hepsi tarafımdan ayrı ayrı tavsiye olunur.

Bu arada yazıyı bitirirken değişik bir atraksiyona daha imza atmak istiyorum. Hani hep dönen bir geyik vardır :"abi neden şimdi Pink Floyd gibi Deep Purple gibi efsaneler yok 70lerde 80lerde yaşamak vardı anasını" tadında muhabbetler pek sık döner. Aslında çok tırt bir tartışmadır bu bana kalırsa. Bundan 15-20 yıl sonra da günümüz gruplarından şüphesiz ki efsaneler olacaktır. Hah işte soruyorum sizlere, sizin efsane adaylarınız kimlerdir? Yorumlarda tartışılsın masaya yatırılsın, hoş olur. (benim ilk aklıma gelen adaylarım: Radiohead, Dream Theater, Tool an itibariyle)

2 yorum:

Spicoli dedi ki...

Dream Theater Rush`in izinde. Onlar banko bence. Red Hot Chili Peppers yine o ayara en yakin gruplardan herhalde.

sedürt dedi ki...

şu massive attack'i hiç dinlememiştim bugüne kadar nedense. "hacitokankoli"nin değinmesi üzerine bir dinledim kendimden geçtim gece gece. hele "angel" diye bir şarkıları var ki akıl almaz bir şey. uçuruyor insanı, içmeden kafayı bulduruyor. inanılmaz bir şeymiş. bir kaç saattir aralıksız dinliyorum. teşekkürlerimi sunuyorum.