7 Eylül 2009 Pazartesi

Uh Ah Dev Adam

Yaklaşık 8 yıl önce Athena ülkemizde düzenlenecek Avupa Basketbol Şampiyonası için bir şarkı yapmıştı. O gün bugündür hala aynı şarkıyla gaza geliyor, turnuvalara aynı sloganla gidiyoruz. Hoş bundan daha güzeli yapılmayacaksa yenisini yapmaya da gerek yok. Polonya'daki Avrupa Şampiyonası bugün başladı. Bizim içinse yaklaşık 1.5 saat sonra 22.15'de başlayacak. Klasikleşen Litvanya maçı ile.

Turnuva öncesi elemelere 6'da 6 yaparak gözdağı ile gelmiştik Polonya'ya. Fakat Efes World Cup'ta o kadar da iddiali olamayacağımız görüldü. Bizim milli takımımız genelde o yönde başarılı olur zaten. Birşeylerin beklendiği turnuvalar genelde hüsranlarla sonuçlanırken, bu takım hiçbişey yapmaz diyerek beklentisiz katıldığımız turnuvalarda ise sürpriz sonuçlarla döner. 2001'den bu böyle nerdeyse. Bu turnuvada da yine beklentiler var ama ben çeyrek finali bile zor iye tahmin ediyorum. Gerek Tanjevic'in oyuncu seçimleri, gerekse de Efes World Cup'taki durum bu düşüncemin oluşmasındaki temel faktörler. Maçları beklentisiz izlicem, illa ki gaza gelip çoşucaz ama olası bir başarısızlıkta da niye böyle oldu diye düşünmeye gerek yok. Öyle bi durumda belki de Tanjevic kovulur artık kim bilir? Bir de twitter kullananlar Sinan Güler ve Engin Atsür'ü twitter da takip etsinler, eğlenceli kişilikler.

Turnuvada favorim İspanya. Gasol'den dolayı destekleyeceğim takım da İspanya olabilir.

2 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

şarkı güzel be dayı... tam sloganlık şarkıydı, etkisi ilk çıktığı gün gibi değil belki ama hâlâ dinlettiriyor kendini. dediğim gibi tam sloganlık, turnuvaya göndermelik şarkı.

star'ın eski şampiyonlar ligi kavırlarından iyidir mesela. ben galatasaray olsam, mahsun bana şarkı söylese kaybederim lan direk. sahaya falan çıkmam, o derece abartırım yani.

abrienda dedi ki...

athena bir başka oğlum