17 Ocak 2010 Pazar

Paylaşmak İstedim - 13


Birkaç gün önce sigara almak için bakkala girdim. Kasada 15-16 yaşlarında bir çocuk, tezgahın hemen önünde de 8-9 yaşlarında çocuğun kardeşi vardı. Sigarayı istedim parayı uzattım. Tam o anda ufak çocuk "üzerinde sigara içmek öldürür yazıyo, siz içiyonuz" dedi. "Hakkaten lan" dedim, sigarayı uzattım paramı geri aldım. Abisi çocuğa pis pis bakıyordu.

Dükkandan çıktım, arkamdan ufak bir bağırış çağırış geldi. Umursamadım. Biraz yürüdükten sonra canım iyice sigara istedi. Bakkala geri döndüm. Ufak çocuğun gözleri şişmişti. Muhtemelen abisi tarafından darp edilmişti. Sigara istedim. Parayı verdim. Çocuk bu sefer bir şey demedi. Sadece bana pis pis bakıyordu.

6 yorum:

sukullaci dedi ki...

yazık la, üzüldüm çocuğa. zalim çıktı sedürt.

ksp dedi ki...

Çok uzun yıllar sonra.. bilinmeyen bir yerde ;


"sedürt cenneti 1 puanla kaçırdı.

Cennet ve cehenneme giriş ve yerleştirme sınavında topladığı puanlarla istediği cennet bölümüne yerleşecekken, zamanın birinde canının yanmasına sebep olduğu çocuk yüzünden puanı 0.8 ile çarpılan sedürt cenneti 1 puanla kaçırıp cehennemin yolunu tuttu."

Küçük B.B. dedi ki...

garip lan. çocuk ilerde başına bela olmasın sedürt.

Adsız dedi ki...

çocuk kaşınmış sedatın şuçu yok.
-yücel-

SirEvo dedi ki...

ahusduhasd
Çok iyimiş ya :D

Adsız dedi ki...

sigara satan ama her sigara almaya gittiğimde sıkılmadan''yazık kızım yazık içmeyin şu zıkkımı al bunu bi oku bakalım hala içebilecek misin?''diyerek yıllardır sakladığı gazete yazını bana okutan bazen,kendi okumak suretiyle kendi de bi ikilemin içinde olan bakkal amcamı ben en fecisi sanırdım :)