30 Ağustos 2010 Pazartesi

Ney ney?


"yagmur oglum!

bugun tam bir bucuk yasindasin. vasiyetnameyi bitirdim, kapatiyorum. sana bir resmimi yadigar olarak birakiyorum. ogutlerimi tut, iyi bir turk ol.
komunizm bize dusman bir meslektir. bunu iyi belle. yahudiler butun milletlerin gizli dusmanidir. ruslar, cinliler, acemler, yunanlilar tarihi dusmanlarimizdir.
bulgarlar, almanlar, italyanlar, ingilizler, fransizlar, araplar, sirplar, hirvatlar, ispanyollar, portekizliler, romenler yeni dusmanlarimizdir.
japonlar, afganlilar ve amerikalilar yarinki dusmanlarimizdir.
ermeniler, kurtler, cerkezler, abazalar, bosnaklar, arnavutlar, pomaklar, lazlar, lezgiler, gurculer, cecenler icer(de)ki dusmanlarimizdir.
bu kadar cok dusmanla carpismak icin iyi hazirlanmali.
tanri yardimcin olsun!

nihal atsiz
4 mayis 1941 "

Vay ben cahil kalaydım da böyle bir adamın varlığından haberim olmayaydı.Atsızcıları da duymayaydım. Ama öğrenme isteğim maalesef yine bana ihanet etti ve bunları okumak zorunda kaldım. Açıkçası bu tiplerin varlığından haberdar olmamak elde değil de ben asıl nasıl bir çatı altında toplandıklarını merak ediyordum.Amele forumlarında sağda solda görünen çapulcu tipler zannediyordum. Meğersem baya baya oluşumları varmış.Öğrenmiş olduk yine de. Arada neşe kaynağımız olsun.Moralimiz falan çok bozuk olduğunda ya da hayatta kendimizi başarısız hissettiğimizde ya da statümüzden endişe duyduğumuzda bunları okur kendimize geliriz. Halimize şükrederiz. Ulan gece gece siz beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün. Tanımak isteyenler buyrun buradan

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kahramanlık şiirini yazan atsız mı bu?