24 Eylül 2009 Perşembe

Oscar'ı Gördüm

Mahsun Kırmızıgül'e daha çok küçükken Seda Sayan'la aşk yaşadıkları zamanlarda televizyondaki canlı yayınlanan bir programda "Bir daha söyle, seviyorum! Bir daha, seviyorum! Ben de seni sevgilim" şarkısını söylediklerinden beri soğuğum. Sonrasında Galatasaray için şampiyonlar ligi şarkısı, sarı sarı kimin yari şarkısı falan da besteledi. Ama sinemacı yönünü hiç bilmiyordum.

Önce Beyaz Melek çıktı, Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği, sonra da Güneşi Gördüm. O şarkıların ben de bıraktığı etkiyle "Mahsun Kırmızıgül film yapsa noolur" diye yüzeysel bir yaklaşımla izlemedim hiç birini. Aslında Güneşi Gördüm çıktığında oyuncu kadrosu ve sağdan soldan edindiğim izlenimler sonrası gitmek ister gibi oldum ama bu sefer gidecek kimse olmayınca kaldı işte öyle. Aslında Mahsun Kırmızıgül sinema eğitimi almışmış meğer. Hala oturup araştırmıştım değilim ama öyleymiş sanırım.

Neyse efendim o Seda Sayan'a bağıra bağıra ben de diyen Mahsun Kırmızıgül'ün filmi Oscar'a aday adayı oldu. Geçmişteki yaptıkları filmi etkilemez ama sanırım filmleri izleyene kadar ben etkisinde kalıcam ne yazık ki. Yine de böyle bir başarı önemli gerçekten sinemamız adına. Mahsun Kırmızıgül'ün daha ikinci filminde böyle bir başarıyla ödüllendirilmesi de ayrıca takdir edilmesi gereken bir durum. Bi daha film yaparsa ilk gün izlicem artık.

not: blog yazarları nerdesiniz lan uyanın artık.

6 yorum:

ksp dedi ki...

Blog yazarları sizlere ömür. El fatiha!

Sir Douglas McGiven dedi ki...

tabi canım ismail, ülke puanı ne de olsa. desteklemek lazım mahsunu.

Kayrakli dedi ki...

dünyanın kurtuluşu bu herifin filmini izlememe bağlı olsa izlemem.

Hect. dedi ki...

Bence, güneşi gördüm filmi, güncel bir konuyu klişelerle ve abartılı dram ağıyla yoğrulmuş başarısız bir film. Onun yerine adayımız,Kıskanmak veya Sonbahar olmalıydı...

Sheed dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

üreten gençliği(blogyazarları);takip eden gençliği(feri) daha çok sahnede görünmeye davet ediyorum. yücel.