10 Eylül 2009 Perşembe

"Public Enemies" Diye Bir Film Vardı ,Ne Oldu?


Evet ben bir ara "Public Enemies" isminde bir film izlemiştim. Unutmuşum.Bugün blogları gezerken denk geldim. Bu filmi izlediğimi bile unutmamın tek gerçek sebebi ise şu : Film son derece kötü.

Yani imdb puanı ver deseler (hoş kimse demiyo da) 2.5 tan 3 diyorum. O da o kadar oyuncu oynatmış, silah patlatmış, masraf yapmışlar. Onun hatırına.

Filmde Johnny Depp var, Christian Bale var ; resmen ekmek kadayıfı. E üstüne de Marion Cotillard'ı koymuşlar kaymak niyetine. "Of anam!" diyerek gidiyorsun filme.

Ama ne ile karşılaşıyorsun. 1 hafta güneşte beklemiş, bayat, küflenmiş bir tatlıyla. Kusacaksın resmen. Haliyle yiyemiyorsun atıyorsun çöpe.

Tam anlamıyla " Cliché " bir senaryo ve üzerinde çalışılmamış,basit karakterler bekliyor seni. O kadar para döküp Cotillard'ı oynatıyorsun , neredeyse replik vermeyecekmişsin kadına. İnsaf be Onbaşı!

Biliyorum bunları yazmakta çok geç kaldım, film vizyondan bile kalktı ama sağda solda afişlerini görüp DVD işine de girmeyin diye söylüyorum.Tabi yine de tercih sizin. Sonuçta ucuz senaryolu,tırt karakterli, kötü çekimli mafya filmlerinden de hoşlanan insanlar mutlaka vardır.Saygılar ...

5 yorum:

erbo dedi ki...

ben katılmıyorum o kadar kötü olduğuna. Amerika yakın tarihine dair iyi bir film. Hatta çok zekice dialogları da var. Şu laf yeter hatta: Nereden geldiğin değil nereye gittiğindir önemli olan.

Temmuzdu film geldiğinde, yazmıştım buyrun:

http://erbos.blogspot.com/2009/07/halk-dusmanlar.html

Mavi dedi ki...

bence de gayet vasat bi filmdi ama konu o değil. Burayı okuyan güzide insanlar ksp'ı KESEPE diye okuduğunuzu duyduk. Yapmayın. O KASAP die okunuyor.

Mavi dedi ki...

bence de gayet vasat bi filmdi ama konu o değil. Burayı okuyan güzide insanlar ksp'ı KESEPE diye okuduğunuzu duyduk. Yapmayın. O KASAP die okunuyor.

Mavi dedi ki...

bilogunuz bozulmuş bence.

ksp dedi ki...

yoo, atmosfer gayet güzel bence