9 Eylül 2009 Çarşamba

Yaşandı Bitti Saygısızca


Alttaki posttaki çocuğun şutu 30 cm sağa gitse de direkten dönmese, belki şimdi çok daha farklı şeyler konuşuyorduk. Güle güle Afrika. Bir büyük organizasyonda daha yokuz.



Aslında son Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olunca "Eyvah" demiştim. Aklıma hemen 2002 sonrası ve Letonya maçları geldi. (Dolayısıyle Ömer Çatkiç) 2 büyük organizasyona ard arda katılamıyoruz. Bu belli.

Benim asıl üzüldüğüm başka bir nokta var. Eleme maçlarının başında Türk Telekom'un Afrikalı çocuklarla çektiği "Sen Arda'sın, ben Semih'im" şeklinde bir reklamı vardı. Epeydir görmüyordum ekranlarda. Bugün maç esnasında bir kaç kanalda tekrar rast geldim. "Ulan" dedim. "Hadi bizi geçtim, bari şu Afrikalı çocukların hayalleriyle oynamasaydınız."

Çok ekstra, maçın yayınından da bahsetmek istiyorum. İlk yarıyı izlerken, "birazdan Rıdvan ortalayacak Tanju kafayı vuracak" gibi bir hisse kapıldım. Görüntüler sanki 90 ların başından geliyor. Hey Allah'ım. Ne ülkeler Dünya Kupası'na gidiyor. Gerçi bunu , Metropolünün caddelerinde Zodyak Botlar dolaşan bir ülkenin vatandaşı olarak söylüyorum. O da ayrı bir İroni.

İyice Dip Not; Babamla beraber maçı izlerken aklıma geldi.Aramızda tam 30 yaş var. Fakat Türkiye'nin katıldığını gördüğümüz büyük organizasyon sayısı aynı. Benden farklı hiç bir milli heyecan yaşamamış resmen.Bomboş geçen bir 30 yıl.

Napalım önümüzdeki 30 yıllara bakacağız!

1 yorum:

AFO dedi ki...

Yine Volkan kurtardı bizi. Yoksa Bosna daha önce kesebilirdi biletimizi. Rezalet bir oyun oynadık resmen. İlk golü atana kadar ne kadar teknik bir takım olduğumuzu ortaya koyduk, gol pozisyonunda ve hemen bir önceki pozisyonda biz gözü kapalı paslaşırken Bosnalılar sadece izledi. Lakin gel gör ki henüz skoru garantilemeden 1-0'ın üstüne yatmaya çalışınca yatmak nasıl olurmuş fena hâlde gösterdiler.

Fatih Terim hakkında söylenecek söz bulamıyorum resmen. Adam karaktersizin önde gideni. Maç bitmiş, "Hakem Portekiz'e gidince 'Terim'i sahadan attım.' diye havasını atabilir artık." demiş. Garp kafasıyla futbol oynuyoruz ama şark kafasıyla takım yönetiyoruz resmen. :))

Maç yayınının Fox'da olduğunu öğrenince, "Hah, yandık şimdi." demiştim içimden. Görüntülerdeki sorun falan çoğunlukla Bosna televizyonu kaynaklıdır da (Fox'un da saha kenarına kamera yerleştirmesine izin veriyorlar galiba ama kısıtlı sayıda) şu spikerler ve yorumcu olarak Ersun Yanal resmen uyuttu beni. İkisi de mıymıymıy konuşuyor. En sonunda babam da isyan edince bir ara televizyonun sesini kısıp maçı benim anlatmama karar verdik ama Bosnalı defans oyuncularını tanımadığım için vazgeçtik. :))

"Hayat varsa umut da var." demiş aceto. Matematiksel olarak şans sürüyor. Tabii yerseniz... Şampiyonluk yarınlara kaldııııııı...