3 Haziran 2009 Çarşamba

Haftanın Müzik Listesi 36


Çok karışık liste oldu bu hafta; kafama eseni koydum. Eski punk gruplarından The Stranglers'dan geriye kalmış en değerli işlerden biri, harika bir pop şarkısı. Golden Brown'ı birçoğunuz da Snatch'den anımsayacaktır. Wave Machines ilk albümünü 15 gün sonra piyasaya sürecek bir İngiliz grubu, müthişler. Repler yine yeni yeniden Hafif Müziğe. Baktım bizim Svety bile bilmiyormuş bir kez daha vereyim linkini dedim. Girin görün acayip şeyler var. Pearl Jam'in yaklaşık 20 yıl önce çıkardığı debut albümü Ten'den Black'e gelince. Sanırım insanoğlunun yapıp yapabileceği en sarsıcı şarkılardan. Ya da Eddie Vedder son 4'lükte inlerken, o en içten haykırışı ve isyanı koyverirken sadece benim boğazıma bir şeyler düğümleniyor, gözlerim kararıyor. Daha vurucu şarkı yapılması yasaklansın. Bu ne lan, bütün gün ağlayalım mı. All Along the Watchtower Dylan'ın müthiş bestesi. Ben Hendrix versiyonunu daha çok severim. Bu şarkı, izleyenler bilirler, Battle Star Galactica'da da önemli yer tutuyordu. Değişik versiyonlarıyla az canımızı yakmadı. Bir de yine çok sevdiğim Sam Mendes şaheseri American Beauty'nin soundtrack albümünde güzide yer tutar. Filmde de güzel abimiz Kevin Spacey'nin garajında vücut çalışıp içkisini yudumladığı güzel sahnede arkadan çalar. Son olarak 70'lerin sonu 80'lerin başında dünyanın ağzına bir parmak bal çalan The Police'in en güzide eserlerinden Can't Stand Losing You. Sting de Bob Marley kadar reggae yapıyor işte, hayat süprizlerle dolu. Müziğe kaptırırsanız oynatır, ne diyo lan bu diye dinlerseniz ağlatır. Kafa karıştıran şarkıların hastasıyım.

4 yorum:

.../J/... dedi ki...

the police in yeri ayridir!

sinem dedi ki...

black ne şarkıdır yahu. insanı zorla depresyona sokar. bizim bi arkadaş okulda telefonunda çalıyordu bunu, ne zaman çalsa hava kapanıyordu :) öyle de bir şarkı.

Svetlin dedi ki...

all along the watchtower'ın battlestar versiyon bombadır yalnız, en iyisi bence saygısızlık olmasın ustalara. bear mccreary'di sanırım.

Spicoli dedi ki...

The Police'in yeri hakkaten apayrıdır. Hastasıyız.

Black hakkaten çok fena anlatamıyorum. Adam why why diye inliyor, olmaz böyle şey.

İsmocum Bear Mccreary'idi heralde haklısın. ismi gelmemişti o an aklıma. Yalnız Jimi Abi gibi olmaz yine de. Bu başka.