6 Kasım 2009 Cuma

Bulut Değil Onlar Eppek... Tava Eppeği..


Şimdi şu Cern Deneyi'nden hepinizin haberi vardır sanırım. Çok yazılıp çizildi üstüne, evrenin oluşumu bulunacak dendi, karadelik çıkıcak ölücez dendi falan bişeyler. Sonra Hadron Çarpıştırıcısı bozuldu. Deney ertelendi. En son gelecekten gelip deneyi bozdular deniyordu falan acaip teoriler bir takım ilgimi çeken tartışmalar dönüyordu. Ta ki bugün denk geldiğim şu habere kadar.

HADRON ÇARPIŞTIRICISINA EKMEK KAÇTI!!! Olm napıyonuz lan siz orda? Milyar dolarlık yatırım yapmışsınız, evrenin tüm sırlarını çözücez diyosunuz bir takım şovlar falan bişeyler, yepisyeni makinayı içine ekmek kaçırıp da mı bozdunuz? Ey İsviçreli bilim adamları yakıştı mı şu hareketiniz? Yıllardır bilgisayar kullanırım klavyesine bi kere su dökmüşlüğüm yoktur siz koca makinanın içine ekmek mi düşürdünüz? Ekmek dediğin yere dökülür, ne bileyim koltuğa dökülür, budur bi ekmeğin girebileceği maksimum aksiyon. Tekrar ediyorum Hadron Çarpıştırıcısı lan bu! İsmi bile ne acayip, bilimkurgu filmlerindeki sikimsonik aletler gibi adeta. Utanmadan çıkıp söyleme bari, içine ekmek kaçırmışız ondan bozduk diye.

Bilim dünyasına ve de özellikle İsviçreli bilim adamlarına olan inancımı yitirdim. Yarın çocuklarım Cern Deneyini bana sorduklarında nasıl onlara "evlatlarım bizler bilim ve teknoloji çağının insanları olarak içine ekmek kaçırıp bozduk gıcır gıcır aleti" derim? Nasıl onların yüzüne bakabilirim bir daha?

6 yorum:

ksp dedi ki...

bu ekmek "tava eppeği" olabilir mi acaba sayın sedürt ?

ksp dedi ki...

Ulan ben yorum yazıyorum yazının başlığı değişiyor. İngilizlerin deyimiyle "plagiarism" kokuları geliyor burnuma. Esefle kınıyorum.

"bkz. plagiarism"

sedürt dedi ki...

Sayın ksp, ben kemal kılıçdaroğlu gibi bi adamım. bir kez daha belgelerimi masaya vurmak zorunda bıraktınız beni.

http://img5.imageshack.us/i/yenibitelemresmiar.jpg/][IMG]http://img5.imageshack.us/img5/7973/yenibitelemresmiar.th.jpg

yukarıdaki linkte benim başlık değişikliği yaptığım saat açık ve net olarak görülmektedir ki 16:18 dir, sizin yorumunuzun yapılış saat, ise 16:23 tür. arada yaklaşık 5 dakika gibi kolum kadar bariz bir zaman dilimi vardır. plagiarism iddialarınızı şiddetle kınıyor ve ekliyorum: kılıçdaroğlu iyi adam lan!

ksp dedi ki...

Sahte bu belgeler. Islak İmza isterim.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

nimetle şaka olmaz, olursa makina soğur böyle...

Adsız dedi ki...

yorum