15 Kasım 2009 Pazar

Haftanın Müzik Listesi - 42



Mevsimler değişmiş biz haftanın müzik listesini yapmayı unutmuşuz. Süper bir liste ile karşınızdayım.

Listenin bayrak adamı olarak Ray Charles'ın "Hit the road jack!" şarkısını seçtim. Hepinizin çocukluktan beri bir yerlerde duyduğu bir şarkıdır bu muhtemelen. Hatta iddia ediyorum dünyanın en tatlı şarkılarından biri olabilir bu. Şu sıralar Fiat'ın reklam müziği olarak dönüyor ben de orada dinleyip şarkıyı araştırdım. Şarkıyı ben yıllardır "mono mono mono" diye anlıyordum dolayısıyla şarkıyı bulmam epey zaman aldı(no more diyormuş).

İkinci şarkı The Pierces'den "Secret". Gossip Girl izlediğimden bahsetmiştim sizlere. Onun soundtrack'lerinden biri bu. Bu şarkı dizide çalarken denk geldim bir gün, sonra izlemeye başladım zaten. O kadar iyi bir şarkı. Bir gün bu şarkıda dans etmek isterim.

Parliament sinema gecesinin geri dönüşünün anısına Aaron Neville Linda Rodstadt düeti olan "All My Life" da giriyor listeye. Bu şarkıyı ne zaman dinlesem banyodan yeni çıkmış bir halde ve okul çantamı hazırlıyor gibi hissederim kendimi.

Modern Talking "No Face No Name No Number". Açıklama yapmaya bile gerek yok. Her haliyle efsane.

Son şarkı listeyle acayip alakasız bir şarkı. Cem Adrian'a acaip bir hayranlığım vardır. Benim için en özel şarkısını aldım listeye. İyi eğlenceler. (Olm şarkıların linki var bak tıklayıp üstüne dinleyin)

3 yorum:

Jeffrey Spicoliş dedi ki...

Ulan olm o kadar liste yapıyoduk buraya bişeyler. Kendi arkadaşımız bile açıp dinlememiş yazdığımız şarkıyı, teesüf ettim sedürt. Ben 'secret'i buraya en az bi 6 ay önce koymuş olmam lazım. Öptüm.

ksp dedi ki...

HA HA!

sedürt dedi ki...

olm 6 ay önce kendi yaptığım listeyi hatırlamıyom lan ben. gerçi itiraf edeyim o listelerden 3-4 şarkı dinledim sadece lan aslında. link koyma işini önceden akıl edeydik daha iyi randuman alırdık aslında. ama gene de bakıyom girenlere dinliyolar mı şarkılara diye çok düşük bi yüzdeyle dinleniyorlar. olm madem sevmiyosunuz bu köşeyi 42 kere yapmışız bu listeyi niye uyarmıyosunuz?