2 Aralık 2009 Çarşamba

Ey Bilişim Sektörü, Kafamı Karıştırıyorsun


Acaip param oldu bi anda, parayı da beraber harcayacak kimse olmayınca etrafımda, bu parayı olduğu gibi bilişim sektörüne yatırmaya karar verdim. Yıllardır kör topal idare ettiğim masa üstü bilgisayarım bir hurdaya dönüşünce laptop almaya karar verdim. Bir sürü internetten böyle bilişik araştırmalar yapıyorum bi kaç gündür beynimin içi ram'le, cigabaytla, megahertzle doldu dostlarım. Ve şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki bu uçsuz bucaksız araştırmalarım sonucunda hiçbir neticeye varamadım.

Para biraz bok olduğu için Sony mağazasına gittim bugün. "Laptop alıcam" dedim. "Ne kadar bütçe ayırdınız bu iş için" dedi. "Para mühim değil" dedim ben de. Bunu duyan bayi yetkilisi bir ilgilendi benimle dostlarım anlatamam. Çaylar falan bişeyler sürekli. Kataloglar getirdiler bir sürü. Katalog da ne sikimsonik bi katalogsa fiyat yazmıyo içinde. "Abi niye fiyat yazmadınız" dedim, "ürkütüyor müşteriyi fiyatlar" dedi. "Ananı avradını" dedim. İçimden.

Orda bi laptop beğendim 5000 lira fiyat çekti adam. Ulan o kadar parayı laptopa yatırabilecek bi adam olsam kendime bi araba alırım, artan parayla da TOKİ'ye yazılırım. "Bunu alabilirim ya, babamdan kredi kartını alıp geleyim ben" deyip uzaklaştım oradan.

Dostlarım şimdi hepiniz bilişik adamlarsınız, bütün gün kukuman kuşu gibi internette takılıyorsunuz, o blog senin bu sözlük benim sürtüyorsunuz. Anlarsınız bu laptop işlerinden, hangi marka iyidir hangisi tırttır falan tavsiye lazım bilimum. Oyun oynamak için alıcam bi de ben bu laptopu. Ona göre.

7 yorum:

Svetlin dedi ki...

hp alma ne yaparsan yap.

Unknown dedi ki...

vala bana kalsa MacBook al derim ama onlarda çok pahalı be yav. Yalnız şunu önerebilirim:

http://www.hepsiburada.com/samsung-r620-js01tr-intel-core-2-duo-p8700-2.53ghz-4gb-500gb-16-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750448#tablnk

fiyat/performans açısından çok iyi.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

ben hp'den gayet memnunum, sanırım 6 sene oldu, 7'ye girdim hp kullanıyorum. ilk hp'yi 6 sene kullandım, bunu daha yeni aldım sayılır. 4-5 ay oldu. ilk hp'yi 6 sene boyunca sadece bir kere servise götürdüm, onun sebebi ise benim hayvanlığımdı. yataktan kalkarken unuttum, gece yere koymuştum, ekranı kırıldı komple. bu saatten sonra adam olur mu diye göstermeye gittim, olmaz dediler. boynum bükük geri döndüm.

sedürt dedi ki...

bu soruyu 100 kişiye sordum 99u ilk önce hp alma dedi. hp'den memnun olan o bi kişi de d.mcgee zaten, az önce memnuniyetini belirtmiş. hp'ye karşı acaip ön yargılıyım. samsung kullanan kimseyi görmedim bak, samsung nasıldır sağlam mıdır, iyi midir?

Unknown dedi ki...

samsung iyidir. candır. ayrıca servisi de iyidir. alacağı laptopun kesinlikle servisi iyi olmalı. yoksa çok problem yaşıyorsun.

ksp dedi ki...

imkan varsa apple :D hahahaha

gnkt dedi ki...

samsungdan sasma derim dikkat edebileceğin hususlar:
*markasına para verme "sony için geçerli"
*mümkünse parçalarını kendi üretsin, satın alıp birleştirmesin "acer, casper gibi skimson markalar için geçerli"
*pilin ömrü giderek azalır " şarj süresi düşer " bu yüzden 6 hücreli pili olanları tercih et (şarjı 6saat diyorsa 6hücrelidir)
*hp den kaç evet evet kaç
*ekrankartının modeli olsun ATI yada NVIDIA olsun intel olmasın intel kaka
*beğendiğin modeli internetten araştır kullanıcı yorumlarına bak çok özel şeyler bulabilirsin

bloguna geçen googlede bisi ararken rastladım film kısmıyla ilgilendim daha çok, izlemediğim bir kaç film buldum onları indirdim okurken bu yazıyı gördüm cevaplayayım dedim belki işine yarar...