2 Aralık 2009 Çarşamba

Haftanın Filmi 26 - RocknRolla

Haftanın filmi köşesi aslında amacından fazlaca sapmış bir köşe olup çıktı ama olsun. RocknRolla bu hafta "haftanın filmi" köşemizin konuğu.


"People ask the question... what's a RocknRolla? And I tell 'em - it's not about drums, drugs, and hospital drips, oh no. There's more there than that, my friend. We all like a bit of the good life - some the money, some the drugs, other the sex game, the glamour, or the fame. But a RocknRolla, oh, he's different. Why? Because a real RocknRolla wants the fucking lot."

Guy Ritchie sevenlerin fazlasıyla seveceği bir film zaten. Tipik bir Guy Ritchie filmi denilebilir hatta. Harika müzikler, güzel bir hikaye ve fantastik İngiliz aksanı. Tek eksiklik Jason Statham'ın eksikliği bana kalırsa, ki yerine gelen adam da Gerard Butler olunca Statham'ı daha bi saygıyla andım. Bir de bu filmde sinemalarda pek görmediğimiz ama Entourage'den Ari Gold olarak tanıdığımız Jeremy Piven var. Kendisini de sever sayarız. Filmde yine efsane olabilecek karakterler mevcut fakat, Johnny Quid'i ayrı bi yere koymak gerek. Kendisine özellikle dikkat lütfen, filmi izlerken.

Haftanın filmi bu haftalık bu kadar, haftanın müzik listesi olarak filmin soundtrack albümünü yazdım sayım.

3 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

bence butler'ın oyunculuğu gayet sağlam, statham'ı aratmıyor. statham'ın mizacının bu filme uymayacağını düşünüyorum ayrıca...

bunun yanı sıra archie - berbatov benzerliğine dokunmamana şaşırdım ismo.

Svetlin dedi ki...

dayı benim için berbatov-andy garcia'dır, o sebepten olacak heralde aklıma bile gelmedi.

Adsız dedi ki...

guy ritchie in ilk filmlerini referans alarak izlediğim iki filmden biriydi.revolver de olduğu gibi rocknrolla da da hayalkırıklığına uğradım diye bilirim.değişik başlayan bir hikaye ve nereye gittiğini bilmeyen yönetmen...ortadanın sıradanı bir filmişte- yücel-