24 Aralık 2009 Perşembe

Twitter Diye Bir Şey Var Lan


Dostlarım; bundan birkaç ay önce bana twitter hakkındaki fikrimi sormuş olsaydınız, buraya öyle popüler kültür karşıtı, öyle "kendini ifade etme sıkıntısı çeken gençlik" tandanslı bir yazı döşerdim ki aklınız dururdu. Lakin artık ben de bu oluşuma dahil olduğum için atıp tutamayacağım çok fazla. Daha temkinli ve sakinim şuan. Bu yüzden daha önceleri bana twitter hakkındaki fikrimi sormadığınız için sizlere müteşekkirim. Kaypak ruhlu bir insan olduğum bizi izleyen 70milyon insan tarafından anlaşılacak(şaka lan 70 kişi sadece) ve insanlar tarafından kınanacaktım. Hoş bi senedir yazıyoruz daha herhangi bir konu hakkındaki fikrimi sormadınız ama olsun. Sahi lan niye bir şey sormuyonuz ki hiç?

Neyse dostlarım, twitter aslında beni baya bi eğlendiren bir şey son zamanlarda. Hepi topu 8 tane takip edenim var, hemen hepsi de baya yakından tanıdığım adamlar ama olsun. Orada geniş kitlelere ulaşamasam da eğleniyorum. Böyle küçük küçük komiklikler, şakalar, anlamsız cümleler arasıra, bazen dert yanmalar falan bişeyler yapıyorum. Yok lan dert yanamıyorum işte. Beni takip eden adamlar hep hayvan çocuğu gibi muhabbetler yaptığım adamlar. Nasıl yitip gidenlere dem vurayım orada. Gülürler adama. Yoksa ağlama duvarı olarak da kullanmak bir opsiyon twitter'ı. Neyse, bir süre vakit geçirdikten sonra anladım ki amaç şu twitter'da: "insanların hayatlarına zerre katkısı olmayacak ve 140 karakterden oluşacak bir şeyler yazmak". Elimden geldiğince iyi bir şekilde icra etmeye çalışıyorum bu sanatı. Hiçbir şekilde okuyan insanın hayatında değişiklik yaratmayacak kelimeleri özenle seçip bir araya getiriyorum. Sonra gönderiyorum. Ve hayat devam ediyor.

Eveet, giriş ve gelişme bölümlerimizden sonra geldik sonuç paragrafına. Demem o ki eğer anlamsız hayatınıza zerre anlam yüklemeden bir iş yapmak istiyorsanız lütfen twitter'a gelin. Tırt, anlamsız ve eğlenceli gibi bir yer. Memnunum şahsen.

Dipnot: Olur da beni takip etmek isteyen olursa reklam veriyorum, gelin beraber eğlenelim: http://twitter.com/sedurt (bizim blog yazarları da orda, linkini vermek isteyen yazarımız olursa edit yapsın buraya biyere)

6 yorum:

Mavi dedi ki...

bana göre bu tivit olayı normal hayatta söyleyince hiç bi önemi olmayan, hatta insanların böyle bişi neden söylendi ki bakışlarına maruz kalınabilecek şeyleri paylaşmak için ideal. Özellikle de en saçma düşüncelerini 140 karaktere sığdırıp oraya yazmak çok eğlenceli.

Küçük B.B. dedi ki...

twitter olayini kesfetmis olmak cok sacma. ama kullanmasi eglenceli biraz.

sedürt dedi ki...

olay tuhaf derecede eğlenceli ya. mesela normal arkadaş ortamında tırt olamazsın, üzerler, yadırgarlar, dışlarlar. ama tvitırda gönlümce tırt adam olabiliyorum. işte bunu seviyorum

Sheed dedi ki...

10 tane hesabım olsa, her birinden 20 kere takip ederim seni sedatto:

gün geçmiyor ki bir fen lisesi mezunundan daha "sodyum patlatma hikayesi" dinlemeyeyim.

oha blogger yorum ekranını çok efektif kullanıyorum, hemen 'si-vi'me ekleyeyim bunu..

Küçük B.B. dedi ki...

cok haklisin sedurt, muhabbet arasinda sacmaladigin laflar twitterda piyasa yapiyo ben de biraz inceledim. bu yolda ilerlemeye karar verdim. twitter kulturunu bozmamak gerek. ayrica sheed e katiliyorum. ozdeyis tadinda bir soz :)

Tırtman dedi ki...

"tivitır ı türküye ye getiren adam benim lan!"