4 Şubat 2009 Çarşamba

Öğrenci Evi Manifestosu


Bu pek değerli manifestoyu öğrenci evine misafir olarak giden ve de gidecek olan arkadaşlar için hazırladım. Lütfen okuyun güzelce anlayın ve bu kurallara daha sonra gittiğiniz öğrenci evlerinde uyunuz sevgili arkadaşlar. Özellikle yurtta kalan arkadaşlara sesleniyorum bak. Sizi tek tek tespit ettim.

1- Öğrenci evi manifestosunun birinci kuralı; misafirliğe gidilen evin temizlik derecesi hakkında konuşmamaktır.

2- Öğrenci evi manifestosunun ikinci kuralı tekrar ediyorum bak; evin temizlik derecesi hakkında asla konuşmamaktır. Ev temiz olmayabilir. Sakın "ev ne kadar pis?" "bi silin şurları" "yaşanır mı ya burada" falan gibi cümleler kurmayın. Orası kirli kalmışsa mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır. Özellikle kızlar size söylüyorum bak. Annenizin evi mi len burası.

3- Yemek hazırlanırken yardım edilcek birşey varsa yardım edin ama bu seçenek opsiyonel. Asıl yapılması şart olan yemek bittikten sonra ortalığın toplanmasına yardım etmek ve tabak çanağı şöyle bi sudan geçirip yıkanmaya hazır konumda bırakmaktır. Yemek bitince camış gibi çekyata uzanıp sigara yakmayın hemen.

3'e ek madde: Bulaşığı yıkarsanız çok sevaba girersiniz bak. Ama bu seçenek de opsiyonel tabi.

4- Eve giderken şöyle yanınızda içecek bir şeyler ya da abur cubur götürmeniz de çok makbule geçecektir. Sevinsin garibanlar.

5- Coşkulu bir gecenin ardından sağa sola kusmuş iseniz kusmuğunuzu kendiniz temizlemek zorundasınızdır. Ev sahibinden en ufak bi yardım beklenmemelidir. Mümkün olduğunca kısa sürede kusmuk temizlenmelidir. Herkes kendi kusmuğundan sorumludur.

6- Yatacak yerinizi kendiniz hazırlarsınız. Ev sahibi sadece yer gösterir. "abi sen şurda yatarsın, yastık yorgan da şurada" şeklinde bir beyanat ev sahibinin tüm görevini yerine getirdiğinin göstergesidir. Sağda solda "gittik adama misafirliğe hiç ilgilenmedi bizimle" şeklinde beyanatlar verilmemelidir.

7- Evden ayrılırken ise "atılacak çöp var mı" diye sorulmalı, varsa atılmalıdır. Eliniz aşınmaz ya.

Dipnot: gözden kaçırdığım kural varsa lütfen ekleyiniz, çekinmeyiniz.

Daha bi dipnot: Buradan sevgili ve bir o kadar dingil mynet haber yöneticilerine sesleniyorum. Sağda solda işte öğrenci evlerinin gerçek halleri başlıklı, bazı bir kaç istisnai öğrencilerin çektiği sefil, pis, rezil görüntü tandanslı fotoğraflar yayımlayarak prim yapmaya çalışıyor bu işten ekmek yiyorsunuz. Hiç mi utanma yok sizde densiz adamlar, canımız çıkıyor ev bulucaz diye ondan sonra. Öğrencinin sırtından ekmek yinir mi lan, vicdansızlar.  Sayın ev sahipleri bunlar münferit olaylardır. Çirkin oyunlara gelmeyiniz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

8-eğer ki uzun süreli bir mücadele sonunda tuvalete kendinizi atabilmişseniz arkadaşınızın evinde bi zahmet çıkarken tuvaletin camını açınız eğer varsa da oda spreyini bir güzel sıkınız.tuvaleti mis kokutunuz.zira sizin ardınızdan girmek için bekleyenler olabilir daha da beteri bekleyen kişi,evine gittiğiniz arkadaşın kız arkadaşı çıkar ki bu durum en derin dostlukları dahi yaralayabilir.
9)gittiğiniz evde blg ı istediğiniz gibi kullanmanızda bi mahsur yok sonuçta samimi bir arkadaşınızdır muhtemelen.ancaaaak!.eğer ki +18 amaçlar peşinde koşacaksanız ki birçoğunuzun'olur mu canım öle şey ne ayıp,töbe töbe.hayatımda yaptığım iş değil!'dediğini duyar gibiyim.geçiniz efem(hakikaten girmeyenleri de ayrı tutuyor,önlerinde saygıyla eğiliyorum).madem ki bunu yapacaksınız en azından işiniz bitince,girilen siteleri silmeyi unutmayınız.zira arkadaşınızın ailesinin sürpriz bi ziyareti ve hayatında fare tutmamış bir ebeveynin aniden internette sörf yapası gelir ve olaylar gelişir efenim.

Adsız dedi ki...

feri tuvalet demişken bi istisnai kural da ben iliştireyim.

9-evdeki alaturka tuvalete girdiğinizde dışkınızı azimle bıraktıysanız ortama, -ilk önce kokuyu ekarte etmeyi halledin,ki feri değinmiş buna- deliğe giydirilmiş olan 'pöçürtek' diye ses çıkaran aleti fırçayla sıvayıp temizleyiniz.

hadi bunu yapmadın be adam,bide bu yetmezmiş gibi niye ebediyyen açık kalacak şekilde bıraktın onu.nasıl becerdin orası da muamma. hergün fare çıkacak korkusuyla içime sıçıyorum senin umurunda değil.ev arkadaşım olsan paylardım seni de misafirsin bi de, deşifre olman evdeki arkadaşıma sen mi yaptın diye soracak kadar kolayken niye kaçtın hatanı telafi etmekten.

gerginliğimi anlayışla karşılayın. şu iğrenç paylaşımdan dolayı üzgünüm ama tuvaletteki en anlamlı ses olan ve beni psikolojik olarak rahatlatan 'pöçürtek' sesini 2 aydır duymuyorum. bu beni çok geriyo.

sedürt dedi ki...

çok güzel noktalara değinmişsiniz. özellikle klozete cumhuriyet sucuğunu bırakıp kaçmak yasaklanmalı. çok tepkiliyim bu konuda ben de.

Spicoli dedi ki...

Feri`nin 9 nolu +18 maddesine binaen:

Ben onun kadar da anlayisli degilim, "hadi yapacaksiniz..."i kabul etmiyorum. Ulan 2 dakka da uckuruna hakim ol arkadas. Kendimi bilgisayar basinda sürekli söyle midir böyle midir diye düsüncelerde bulmak istemiorum ben. O yüzden napiyoruz? +18`e kendi yasam alanimizda, özelimizde giriyoruz. Arkadasin ögrenci evinde degil.

tahir durten dedi ki...

ya herkes buyukten, cok kibarim, yani boktan bahsetmis... bi de cisteki klozet kapagi mevzuu var....