25 Şubat 2009 Çarşamba

Hafta Sonu Bülteni

NumaraIkı'nin cefakar yazarı Sheed anlattığında pek bi heves etmiştim !f İstanbul 2009'a, İstanbul'da olsam da ben de gitsem keşke diye. Spicoli de hatta tam tatilin başlangıcı evdekiler de özlüyor olm dememiş olsa, biraz gaz verse atlayıp gidebilirdik ama olmadı. Güzel filmler vardı her ne kadar fiyatlar biraz okkalı olsa da.

Neyse efendim, bu güzide festivalimiz Ankara'ya da teşrif edecek hafta sonu itibariyle. Perşembe ve Pazar günleri arası Cepa Afm ve Odtü-Gisam'da (orası neresi ksp) gerçekleşecek gösterimler. Program şu şekilde ve fiyatlar sanırsam İstanbul'un çok az da olsa altında. Sheed'in de tavsiyelerini alarak bir program yaptım kendime, maddi imkanlar elverdikçe. Arada izlemek isteyip de kaçıracaklarımız olacak mutlaka ama önemli olan katılmak.

Bazı filmleri kaçırmamızın sebebi de Spicoli'nin öve öve bitiremediği 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses konseri tabi. Cuma akşamı Dib Sahne'de sahne alacak grubu kaçırırsam Spicoli'den dayak bile yeme ihitmalim var. O yüzden Cuma günü !f'i pas geçicez mecburen. Yoksa öylesine ne cüzdan dayanır ne vakit yetişir.

Perşembe gününü Man on Wire ile açıp Oscar'ı domine eden Slumdog Millionaire ile bitiriyoruz. Cuma günü Mickey Rourke'dan affımızı isteyerek Wrestler'ı satıyoruz Pink Floyd uğruna. Üzgünüm Mickey, bir dahaki yeniden doğuşuna kısmetse. Cumartesi günü de Sonic Youth ile idare ediyoruz. Her ne kadar Sky Crawlers'ı merak etsem de malesef maddi imkanlar. Kriz teğet geçmedi. Pazar günü de The Good The Bad and The Weird ve akşamına da Sheed'in özel tavsiyesi Synecdoche. İmkanı olanlar Franklyn, Slingshot Hip Hop ve Religiluos'u kaçırmasa iyi eder.

Hafta sonu Ankara'da olanlar için ilaç gibi aktiviteler. Ha tabi İstanbul'da olup da Beyoğlu Emek Sineması'nda izlemek vardı festivali ama o kadar da olur artık. Kıymet de bilmek lazım dimi sedürt?
 --------------------
Olayi yerinde incelemis kisa öz degerlendirmenin yorumlarda kalmasina gönül el vermedi, ekleyiverdim yaziya. 

Sheed`s List: "synecdoche, NY" ve "man on wire" 10 numara tercihler.. slumdog zaten yakında vizyona girer, ben o kadar para saymazdım.. "sonic youth" belgeselini açıkçası, geçen seneki "control: joy division" sonrası çok büyük beklenti altında giderim, zevk alamam diye sattım.. ama güzelmiş sanırım, gençler iyi iş çıkarmış heheh.. "franklyn" ayarlayabilsen iyi olurdu, ama sana da söylemiştim, sonunda amırcık gibi kalıyorsun paralel hikayeler arasında.. jeff murdock :zen:

Eline saglik üstad.

6 yorum:

voodoo girl dedi ki...

gnctrkcll bir bilete bir bedava kampanyası hafta içi gündüz seanslarında if filmleri için de geçerli, biz yararlanamıyoruz bari öğrenci arkadaşlar yararlansın =)

Svetlin dedi ki...

hafta içi gündüz dedikleri de 2 günceğiz zaten, orda da pek gidilecek film yok zaten. en azından gala harici olanları dahil etseler de faydalansak ama nerde.

Sheed dedi ki...

oğlum anladık minnettarsın, adam sheed için bile link vermiş heheh.. "synecdoche, NY" ve "man on wire" 10 numara tercihler.. slumdog zaten yakında vizyona girer, ben o kadar para saymazdım.. "sonic youth" belgeselini açıkçası, geçen seneki "control: joy division" sonrası çok büyük beklenti altında giderim, zevk alamam diye sattım.. ama güzelmiş sanırım, gençler iyi iş çıkarmış heheh.. "franklyn" ayarlayabilsen iyi olurdu, ama sana da söylemiştim, sonunda amırcık gibi kalıyorsun paralel hikayeler arasında.. jeff murdock :zen:

ya oğlum emek uzaktan güzel.. 1-2 tamam da, yıllar geçtikçe balkondaki saçını kabartıp gelmiş teyzeler, benim gibi gayet 1.78'lik bi herife bile hayatı zindan eden ergonomi yoksunu koltuk aralıkları hayattan soğutuyor.. cepa iyidir..

dib sahne'de de estir bakalım.. oyuncunun menajeri gider yaptı biliyorsun ama, bunlar fiyat yükseltmeye yönelik hareketler, takma kafana :)))

Sheed dedi ki...

bu sene ne yorum yaptı be =P

Kidd. dedi ki...

Merhaba, ters ninja sağolsun, 'ankara'dan öğrenci adamlar blog yazıyolar ne güzel' halinde takip ediyodum bu blogu, ve deep purple gibi 7 pink floydlar ve 2 prenses konserinden de sizin sayenizde haberdar oldum. yarına bilet bulup da gidebilirsem sizi bulup sarılabilirim. sağolun.
bari çok alakasız kalmayayım(:
man on wire'ı arkadaşlarım için sattım ben de ama az önce arkadaşımdan aldığım yorum 'arkadaşlarının ben ta...' şeklindeydi, güzelmiş film. slumdog yarın vizyonda olucak, festival kapsamında gitmek 5 milyon daha fazla vermek gibi bi şeydi, vazgeçtim. yarın gonzo'dan çok umutluyum, akşam programlarına yer bulamadım genellikle ama görüşler dahilinde beautiful losers izlemesi zevkli bi film olacağa benziyo.
tekrar sağolun.

Spicoli dedi ki...

@KIDD

Rica ederiz, faydamiz dokunduysa ne ala.

Hah hah. Svetlinim, güzelim. Bak farkinda olmadan insanlara yardimin dokunuyormus. Bu arada Pink Floyd ugruna Wrestler`i satiyorum diyosun da kulagima baska seyler gelio.

" hmm güzel secim" hahhah.