1 Nisan 2009 Çarşamba

Vurulduk Ey Halkım # 1

Film bildiğiniz gibi sahneler bütünüdür.Bir film genel olarak çok kötü olsa bile içinden 2-3 iyi sahne mutlaka çıkar.Bir de bazı filmlerin bazı sahneleri öyle bir vurur ki, bunlar filmlerin önüne geçip başlı başına bir fenomen olurlar.Geçen gün sedürt le konuştuktan sonra böyle çarpıcı sahnelerden bir seri yapalım dedik.Önerilere açığız. Yorumlarda paylaşırsanız ya da mail atarsanız bulup yayınlamaya çalışırız. İlk sahnemiz çok bilindik bir filmin en bilindik sahnesi. Yüzüklerin Efendisi -Kralın Dönüşü 'nden Kral Theoden 'in Pelenor düzlüklerinde ordusuna yaptığı konuşma ve hücum. Galiba gördüğüm en çarpıcı savaş sahnesiydi. Hem müzik,hem ortam , hem de Theoden 'in konuşması biz fanilere gerçekten de Orta Dünya'daki birer Rohan askeri gibi hissettirmişti.(Bazıları Ork ya da Trol gibi de hissetmiş olabilir tabi ki ,tercih meselesi) Fazla da uzatmayayım. Sözü Theoden'e ve Peter Jackson ' a bırakayım.

5 yorum:

erbo dedi ki...

Ölü Ozanlar Derneği. Tüm öğrenceilerin masalarına çıktıkları son sahne...

Spicoli dedi ki...

Ölü Ozanlar Dernegi icin istek süper olmus yalniz. Benim de aklimda var birkac tane de burda söylemeye gerek yok, süpriz olsun.

ksp dedi ki...

@ erbo

Memnuniyetle.Ama o filmde benim asıl hoşuma giden sahne çocukları meydanda yürüttüğü ve herkesin bir anda asker düzenine geçtiği sahnedir. O zaman 2. bölüm Ölü Ozanlar Derneği'nden.

Bahadır dedi ki...

The Godfather'da diğer "babaların" teker teker temizlenişlerinin olduğu sahneler olabilir.

Bahadır dedi ki...

karayip korsanlarında uçan hollandalının yeni sahibi turner ile denizden çıkışı olabilir...