30 Mart 2009 Pazartesi

Seçim Notları

Bir seçimi daha geride bıraktık. Ksp zaten derinlemesine şahane seçim analizleri yapmış. Üstüne söylenecek bir şey yok. Ama bir iki kelam etmek gerekirse AKP hala çok yüksek bir yüzdeyle birinci parti. Her kesimden oy alabilmeleri onlar için oldukça önemli bir artı. CHP, MHP ve SP'de ufak hareketlenmeler var, coşkuyla sevindiler bu sonuçlara. Özellikle CHP baya bi mutlu. Bana sorarsanız “bir tarafta karnesinde ilk defa 4 görüp üzülen öğrenci diğer tarafta da sınıfı geçip geçemeyeceği belli olmayan öğrencinin geçer not aldığını görüp halaya kalkması” gibi bir sahne canlandı benim gözümde. Zeki ama çalışmıyor şeklinde velisine şikayet edilebilir.

Baya renkli bir seçim süreciydi gözlemlediğim kadarıyla. Melih Gökçek'in yumıcık gibi sırıtması, değişik sloganlar, yeni yüzler, yeni şarkılar, Melih Gökçek'in hala yumıcık gibi sırıtması, patlatılan balonlar, Zekeriya Beyaz'ın aday olması, CHP'nin Mustafa Sarıgül'ün karşısına Muharrem Sarıgül diye aday çıkarıp kolpaya yatması, fotoşoplu mitingler, Melih Gökçek'in ısrarla yumıcık gibi sırıtması falan iyidi baya.

Tüm kanallar seçim sonuçlarının yayını sırasında Karayalçın'ı 7-8 puan geride gösterirken Fox Tv'nin Karayalçın'ı yüzde 40 civarlarında, Gökçek'i yüzde 18 civarlarında anons etmesi, çok talihsiz olacak ki CHP merkezinde seçimin bu kanaldan takip edilmesi, Habertürk CHP genel merkezine canlı bağlandığında 8 puan geride olan CHP'lilerin neden çılgınlar gibi halaya kalktığına stüdyoda olan yorumcuların bir türlü anlam verememesi seçim gecesinin dondurmanın içinden çıkan çikolata parçasıydı.

K.Maraş'ın Ekinözü ilçesinin ANAP adayı Osman Özen'e ise sandıktan 0(yazıyla: sıfır) oy çıkması şüphesizki en üzücü olayı. Hiç olmazsa kendine basaymış iyimiş. Birazcık özgüven problemi sezdim ben.

Sandıklar açıldıktan sonra biri AKP'ye biri CHP'ye diğeri MHP'ye oy atılmış üç zarftan da prezervatif çıkması ise seçimlerin en toplumsal mesajıydı. Nasolsa seks dönecek, bari güvenli olsun.

Beni yine de şu seçim süreci boyunca en çok şenlendiren ise Besim Tibuk gittikten sonra eski havası kalmamış gibi olsa da yine de Liberal Demokrat Parti oldu. Beşiktaş'ta düzenledikleri mitinge katılım yaklaşık 50-60 kişi civarı olunca LDP lideri şu sözlerle başladı konuşmaya: “evet sevgili halkım, şurada cenazemiz kalksa daha çok insan toplanırdı”

Seçimlerden sonra durumu en iyi özetleyen cümle ise bizim sokakta mahallenin teyzeleriyle çekirdek çitleyen bir başka teyzeden geldi: “şu Deniz Baykal gitsin yemin edeyyon CHP'ye bascem oyumu”

Hiç yorum yok: