4 Nisan 2009 Cumartesi

Aziz David


Eski Spurlerden Amiral David Robinson, San Antonio tarihinde George ''The Iceman'' Georvin'den sonra Hall of Fame'e seçilen 2. oyuncu olmuş. Müthiş atletizmi, çevikliği, blok yeteneği ile akıllara kazınmış NBA tarihinin en değerli uzunlarından biri Robinson. Onun ötesinde saha dışındaki beyefendiliği ve yardımseverliğiyle her zaman örnek bir sporcu imajı çizmiştir. Lige geldiği günden -yolu da az gözlenmiş adam değildir hani - kariyerinin son maçına kadar kelimenin tam anlamıyla bir ''Franchise'' oyuncu olmuş, takımına ilk şampiyonluğunu kazandırmış ve kariyerini de yine bir şampiyonlukla noktalamıştır. Hiçbir zaman unutulmayacak bir oyuncu sözün özü. 


Buraya NBA ile ilgili daha sık not düşen Svetlin olduğundan; blogu okuyan sizler, bizleri hepten birer ''Laker'' sanmış olabilirsiniz. Oysa bu konuda çok sesli ve play-off zamanı geldiğinde yer yer çocuklar gibi didişen adamlarız. Bundan 10 yıl önce Ender Bilgin'in ağzından birkaç kelime duyup, yukarıdaki adamın başı çektiği Spurs'ü izlemek için gecenin 4'ünde uyanan bir ilkokul çocuğuydum ben. Lakers'a çakarsak da kızdırırım yani kimse kusura bakmasın. O günlerden beni Spurslü yapan ''Beyaz sakalıyla Super Mario Elie, solak 3'lükçü Jaren Jackson, Küçük General Avery Johnson'' lı kadro unutulmazdır benim için. İnsanın çocukken yaptığı şeyin yerini başka bir şey tutmaz ya, ben de geriye dönüp bakınca 99 Knicks-Spurs finalleri kadar keyif aldığım spor müsabakası hatırlamıyorum. 

Not: Yazıyı da sonda biraz dramatize ettik ama, eski halk avcılarından da kim kaldı şimdi.

8 yorum:

Svetlin dedi ki...

elerseniz geçersin tabi dalganı ama elenirseniz elalemin başarılarıyla gelip bana ekşime sadece, geçen yıl olduğu gibi. bükemediğin eli öpeceksin yani. ama bu yıl bir maç da vermeyiz gibi duruyor, süpürge duruyor kapıda karşılaşmadan elenmezseniz.

Sheed dedi ki...

haydaaa jaren jackson.. o lokavt sezonu baştan sona, ciddi ciddi takip ettiğim ilk NBA sezonuydu.. chris childs sempatisi yüzünden knicks taraftarı olabilirdim, allah korumuş..

ya spicoli, iki yılda bir şampiyonluğu rutine bağladınız, biraz da cızbız arkadaş ;)

yarın 19:00'da bekleniyorsunuz, bi festival yazısı yazamadım, mahcubiyetimi herkese bu ayki "altyazı" dergisini tavsiye ederek gölgeleyeyim..

-öz butters

feri dedi ki...

ne gariptir ki ben de,99 finali kadar sinir krizinin eşiğine geldiğim bir seri hatırlamıyorum.mario elie ve jaren jackson ın kıçından başından gönderdiği her 3 lüğü yazması mı(playstation da nba oynarken soksalar o 3 lükleri cinnet sebebidir,kavga sebebidir,abartmıyorum!),ewing in sakatlığı dolayısıyla pota altını (her ne kadar finale gelene kadar meşhur kirli sakalı eşliğinde unutulmaz işlere imza atsa da) eski tüfek larry johnson ve gelecek vaat eden yeni yetme marcus camby ye bırakmak zorunda kalması mı(ki chris dudley olayına hiç girmiyorum evlerden ırak!),yoksa formunun zirvesinde bir duncan ve hala pota altını karartabilen bir robinson mu?!...
hayır a.houstan garden daki maçı durdurulamaz şut performansıyla alıp götürmese süpürülecektik.ona da şükür diyelim ve bu kara seriyi böylece anmış olalım fazla uzatmadan.
zaten görüp görebileceğimiz tek final de odur herhal,sonrası malum.garden da bitmeyen bi şenlik,bi güldürü,bi ne idüğü belirsiz bişeyler..zamanında insan içine çıkmaya korkar olmuştuk aq!

ksp dedi ki...

Uzun süre "sirk" adıyla anıldı garden. Bi de sevgili spicoli "küçük general" dedin beni üzdün, tüylerimi tiken tiken ettin, yapma bi daha....

Sheed dedi ki...

dallas taraftarına sorsan "çük general" der en iyi ihtimalle.. onu bile demeyebilir, kalitesini bozabilir..

i just called to say aman dikkat spicoli, her yerde söyleme bunu..

stevie wonder çıktı iyi mi?

Spicoli dedi ki...

''I just called to say how much i care'' hahhah.

@Svety

El şeyiyle gerdeğe girmeye paydos.

@Feri

Allen Houston'ın o maçta attığı 34 sayıyı da ben unutamam. Çok pis attıydı ama serideki diğer maçlarda ''fakir adam'' Spree'ye yeterince yardımcı olamamıştı. Ama ne seriydi hoca.

@ksp

''Madison Square Garden'a ünlü bir sirk geliyormuş; ama palyaço görmek istesem Knicks maçına giderdim'' dönemleri.

@Sheed

Ulan Stevie, kör. Dedim sana yakalayamadığımız yerler var diye.

Stevie dedik, kör dedik. İster istemez aklıma hemen Steve Kerr geldi bak. 2003 finalleri de unutulmaz. Şaka maka son 10 yılda iyi döşemişiz.

Sheed dedi ki...

ohaaa stevie kör.. yalnız yönetmen bu detayın farkında mıdır, emin değilim..

"- karakterlerin karaoke şarkısı için video kurguladıkları sahnede, çin kökenli endonezyalıların ırkçı şiddete maruz kaldıkları jakarta ayaklanmalarının görüntüleriyle birlikte stevie wonder'ın "i just called to say i love you" şarkısını kullanıyorsunuz. şarkının sözleri ve imgeler arasındaki güçlü tezat neyi simgeliyor?

- çin kökenli endonezyalıların hepsi bir gün %100 endonezyalı olmayı umut ediyor. bu şarkı da başlı başına bir umut. ayaklanma kayıtlarıyla birlikte montajlandığında ironi doğuverdi. benim kuşağımın meselesi bu ironiyle yüzleşmektir. karaoke videolar eşliğinde şarkı söylemek, ironinin şarkısını söylemek zorundayız."

bariz farkında değil.. spicoli büyük adamsın.. terssin, ninjasın vallahi..

Spicoli dedi ki...

Hahahah, izleyici olmadan sinema hiçbir şey dostum.