9 Nisan 2009 Perşembe

Haftanın Müzik Listesi - 29


  • Blackmore's Night - Fires at Midnight
  • King Crimson - Epitaph
  • Chris Garneu - Back & Blue
  • Duman - Helal Olsun
  • Müslüm Gürses - Tutamıyorum Zamanı

Bayadır liste yapmıyordum da Blackmore's Night'ı bir tesadüf eseri keşfedince bi heves geldi, ben de yapayım bari bi liste dedim. Listenin asıl amacı Blackmore's Night yani hehe. Blackmore's Night Deep Purple'ın eskilerinden Ritchie Blackmore ve eşi Candice Night'tan oluşan bir grup. Kendi dediklerine göre rönesans müziği yapıyorlar. Çok sakin, güzel ve rahatlatıcı bir müzik. King Crimson'a bugüne kadar yer vermeyerek ayıp etmişiz listelere bakınca anladım, özür mahiyetinde hemen yazdım. Chris Garneu da güzel müzik yapan bir abimiz. Dinleyince hak vereceksiniz. Duman da yeni albüm çıkardı, Helal Olsun en sevdiğim şarkılardan. Last Fm'de eskiden dinlediği Duman'lar gözükmesin diye yeni albümü dinlemeyenlere gelsin. Müslüm Baba da sedürt'ün özel isteği. Son zamanlardaki en favori parçam dedi, yerini aldı. 

1 yorum:

Sheed dedi ki...

dinledim oğlum iki albümü de, last.fm ile proxy kaynaklı sorunlar yaşayınca el sıkışarak ayrıldık zaten..

blackmore's night gibi bi grubu 2009 yılında keşfeden adam bana müzik yazısı yazarken gönderme yapmasın, rica edeceğim :)

ayrıca durum bu yani, çok etkilenmedim yeni albümden.. ama eğer 15 yaşında karşılaşsam sürekli bu iki albümü dinleyebilirdim.. müzikal olarak da duman'ın artık bi gelişim göstermesi lazım.. her şey güzel de, hele benim gibi onca müzik dinleyip hala last.fm listesinde ilk 10 içerisinde duman barındıran bi adamsan bi yerden sonra eyvallah deyip siliyorsun ne var ne yok..

I'den "dibine kadar", II'den "tövbe" benim favorilerim.. bilmiyorum genel beğeni nedir..