22 Nisan 2009 Çarşamba

Haftanın Müzik Listesi - 31


  • Janis Joplin - Mercedes Benz
  • Emerson&Lake and Pulmer - Lucky Man
  • Yavuz Çetin - Cherokee
  • The Doors - Break on Through
  • Johnny Cash - Ring of Fire
Janis Joplin'in hastasıyım. O nasıl bir güzellik, o nasıl ses. Her zaman 1 numara kalacak. Elp'in popüler işlerinden, savaşa giden bir adamın yitirdikleri. Yavuz Çetin'den görmemiş zengin takımına tokat gibi, Platin saçlı karıların altında, Grand Cherokee. Bu aralar çok sık söylüyorum. Tramvay da platin saçlı bir hanıma ayıp oldu, altında chrokeesi olmasa da alındı sanırım. Jim Morrison ve tayfasından çıldırtacak bir parça daha, everbody loves my baby! Son olarak country deyince akla gelecek belki de ilk isim Johnny Cash. Hep hayalimde; otobanda gazı köklemişim, fonda Ring of Fire. Ne sahne ama. Elp harici hepsinin kaybedilmiş olması müzik adına çok üzücü; ama geride bıraktıkları da yeter de artar.

2 yorum:

Sheed dedi ki...

lan yine oha bi liste.. "lucky man" benim favorim, johnny cash'i de doğru yazalım mezarında ters döndürmeyelim üstadı :P

"un conte de noel"e cuma gecesi gittim, bi şeyler yazayım ben de.. gerçi pek bi söz bırakmamışsın, desplechin'i 'hot prospect' olarak bi kenara not edelim.. "stendhal'in kuru, sade stilinden yola çıkıp nicholas ray'in yakıcı duygularına varmaya çalışan biri" olarak tanımlamış bi de kendini.. büyük sözler..

Spicoli dedi ki...

Çok büyük ayıp etmişim hemen düzeltiyorum.

'Un conte de noel'i senden de bekliyorum o vakit. Domuzda da yazarım dedin heveslendirdin bıraktın zaten.