23 Nisan 2009 Perşembe

Mr. Mojo Risin


Fotoğraf The Doors'un 9 Aralık 1967'de New Haven Arena'da verdiği konserden. Bu Jim Morrison'ın ne ilk ne de son tutuklanışı olsa da, bir müzisyenin sahnede tutuklanması açısından bir ilktir. Daha sonrasında herhangi birinin başına benzeri bir vaka gelip gelmediği konusunda ise bir bilgim yok. Hikayesine gelince;

Kadınlara ve zevkine çokça düşkün olduğu yedi düvel tarafından bilinen Jim Morrison, konser öncesinde soyunma odasında bir kızla tanışır. İşler biraz ilerler. Jim'in deyişine göre kızla henüz sadece konuşurlarken bir polis içeri girer ve ayrılmalarını söyler. Jim de grubun üyesi olduğunu ve basıp gitmesini buyurur polise. Biraz itiş kakışın ardından polis Morrison'ı coplar ve tutuklamak ister; ancak kalabalığı verebileceği tepkiden çekinir. Daha sonra grubun diğer elemanları gelir ve Jim'in grubun lideri olduğunu anlatırlar. Polis de özür dileyerek orayı terk der. Konserin son şarkısını söylerken Morrison kalabalığa konser öncesi yaşananlardan bahseder. Bunun üzerine polisler sahneye çıkar ve müzik tarihinde bir ilk olacak şekilde Morrison'ı fotoğrafta da görüldüğü gibi sahneden indirir, tutuklamaya direnmek ve ahlakı bozmaktan alıkoyarlar. Ertesi gün suçlamalar düşer ve Morrison serbest kalır.

1 yorum:

Travis dedi ki...

benim de benzeri bi olay olup-olmadıgı hakkında bilgim olmasa da türkiye tarihinde böyle bi olay olmuştur diye düşünüyorum. güveniyorum ben ülkemize bu konuda, araştırın, beni yalancı çıkarmayacaklardır:)