20 Nisan 2009 Pazartesi

Teknolojiye Tepkiliyim

Geçtiğimiz hafta bilgisayar kafayı yedi sonunda benim. Zaten uzun zamandır tost makinesi gibiydi maşallah, koy yumurtayı pişirsin. O derece yani. Bildiğiniz gibi bir sıcaklık değil. Bu arada yazıyı okur okumaz hemen yorumlara girip "olm ben sana dediydim hp alma hahahaha" yazıcak olan Spicoli'yi burda uyarıyorum senin bilgisayarın da ne mal olduğunu gördük, benimki en azından sıcaklık arttı deyip zart diye kapanmıyor. Neyse ne diyordum bilgisayar gitti artık, kaç haftada gelir servisten bilmiyorum. İnşallah 1 ayda yapamazlar da yenisini alırım mis gibi. Sorun ısınma probleminden midir nedendir bilmiyorum da ekran durup dururken anteni bozulmuş gibi tv gibi cızırdamaya başlıyordu en son. Bi kaç kez bişey olmaz geçer dedim, recovery yaptım yine olmadı. En sonunda verdim servise artık.

Buraya kadar geldim hala niye sinirliyim onu söylemedim. Bu bilgisayarı yapan ne kadar mühendis varsa lafım size; adam değilsiniz olm hiçbiriniz. Hayır yapıyosunuz aleti hayvan gibi ısınıyo işte sonra da gidip bunun bi de soğutucusunu yapıyosunuz. Madem var böyle bi imkan ne diye ayrı bi alete para verdirtiyosun bize. Bugün baktım adam gibi bişey 100 kağıt nerden baksan. İşin ekonomik kısmından öte bi insan neden diz üstü bilgisayar alır taşıması kolay olsun, rahat olsun diye. E şimdi ben bu soğutucuyu alsam bi bilgisayar da o zaten. Onları taşımak için ayrı bi adam lazım yani. İş adamı falan değilim sürekli seyhat halinde taşıma durumunda değilim tamam da öyleleri de var. Madem ki o sıcaklığı etkisizleştirecek bi teknolojin var o zaman niye yapmıyorsun arkadaş? Şimdi gidip bir sürü para da ona vericez hava üflesin diye. Kriz var yani. Neyse ki yaz aylarında bilgisayarı kaldırınca surata çok güzel üflüyomuş aletler serin serin klima gibi, vericez parayı üflücek artık napalım. 

11 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

Lan ismail allah belanı vermesin senin. Tam da Amerika'dan HP Pavilion siparişi vermiştim mnkym.

Yalnız şöyle de bir şey var... Isınıyor mısınıyor ama ben HP Compaq serisi laptopumu 6 sene kullandım.

Benim yumurtalıkları pişirdi gerçi. Çocuğum olmazsa suçlusu HP'dir. Gezerken tozarken mecbur otobüste falan dizüstünde kullanıyorsun arkadaş.

Spicoli dedi ki...

Hoca ben de çok dertliyim sorma.2 hafta önce başıma neler geldi. Nicedir yazıcam ben de onu. Bugün yarın vericem ben de servise. Ama ben sana hp alma dediydim hahahaha. Kim bilir belki yapamazlar da yenisini alırsın Çimendağı gibi.

Svetlin dedi ki...

tek hedefim o zaten, yenisini almak. servise vermeden önce mümkün olan her zararı verdim denebilir alete, 1 ayda bitmesin işleri. yeni alet gelsin sonra gıcır gıcır, sonra da bi üfleyici püfür püfür.

Sheed dedi ki...

ulan bana yine çimendağı'ndan "bi arkadaş" diye bahsettin ismo.. tanıştık ulan herifle, bi öğrenemedin :P

cumartesi gel lan..

Demirbey dedi ki...

hava üflengecini temiz tut,sık sık tozunu al master.yoksa pervane içinde biriken tozu direk fanlardan bilgisayarın içine üflüyo meret.
yazın da direk taşaklara tutarsın artık,gülben ergen koltukaltına tutuyomuş mesela.

Unknown dedi ki...

olum ismail sen çimendağı'mısında sana hp yeni leptop versin
ben hp den memnunum arkadaşım.. adamlar pili bozuldu diye 3000 ytl lik bilgisayar verdiler.
lafım sana spicoli hayatımda asusdan dandik bilgisayar görmedim sayende bide svetlinle dalga geçiyosun hp alma diye.. olum svetlin bunlar sana çok yanlış yapıyolar

Bay Ö dedi ki...

olum hp asus fln yalan lan..
bı toshıbam var..
ne rami ram ne işlemcısı ıslemcı..
ama tık demedı bugune kadar..
japon yapıyor babalar..

ksp dedi ki...

Toshiba==>Leading innovation

Sheed dedi ki...

almanca bilenler maruzatımı anlayacaktır.. "japan" diye yazılır, "yapan" diye okunur.. saygı duymak lazım.. bu sözüm sana sayın özkısaoğlucuksun..

ama dell de güzel şimdi, hakkını yemeyelim..

Spicoli dedi ki...

Şu almancanın ekmeğini de tramvaydan bloga her yerde yemeyi başarıyosun ya bravo hoca. İmreniyorum.

Sheed dedi ki...

geçen haftasonu eve geldim, dolabın bi köşesinde onu gördüm.. haziran 2007'de bıraktığım yerdeydi, biraz tozlanmıştı üstü, az biraz da nem tutmuştu.. "ulan" dedim, aynen böyle dedim, "2.67 GPS sahibi vasat bi üniversite öğrencisi olmayıp seni münihlerde, stuttgartlarda yaşatmak vardı" dedim, "lan" diye de bitirdim..

o akşamüstünü treffpunkt'ta liseli genç kardeşlerimle geçirdim, dün olasılık sınavını bi kenara bırakıp üçüncü kez okumaya başladım "der zauberberg"i.. ölene kadar bi üç kere daha okurum gibi geliyor..

hassaslaştım abitur'u orda öyle yalnız görünce yani sevgili spicoli, o günden beri böyleyim.. kişisel almayalım, hoş görelim.. böyle yaparak dışarıdan tam bi ibne gibi göründüğümü biliyorum yoksa :)

dipsos pizza çok güzel: tramvayda alman görürsem yazarım.. iki kere iki dört.. bunun hassaslaşmayla alakası yok.. facebook'ta single görürsem yine yazarım.. belirteyim dedim..