16 Mart 2009 Pazartesi

Haftanın Müzik Listesi - 26 / Ennio Morricone


Tayfayi yola vurdum. Eglendik, ettik. Arada, "bloga sunu bunu yapalim" dedik. Onlar yoluydu, dinlenmesiydi derken buralara ugrayamazlar zaten. 2 haftadir kenarda degismeden duran haftanin listesini degistireyim en azindan bu arada dedim. Bu haftaki listeyi tek bir isimden, hatta tek bir albümden topluyorum. Ennio Morricone`nin " The Very Best of Ennio Morricone " adli albümü. Yeri gelmisken ondan da bir iki kelam edelim. Italyan müzisyen film müzigi deyince uzak ara akla gelecek 1 numarali isim. 500`e yakin projeye imza atmis. Özellikle Sergio Leone ile calistigi dönemlerde yarattigi müthis eserler ile taniyoruz onu daha cok. Büyüklügü öyle ki müziklerini yaptigi bazi filmlerde afislerde adi marka olarak kullanilir, cast akarken yönetmen kadar genis yer edinir kendine. Bugün herkes oscar ödüllerine sallar ya "Suna ödül vermemisler, bu nasil is'' diye, iste benim icin de oscarin en büyük acigi Morricone`nin Original Score dalinda ödül almamasidir. 2007`de Onur Ödülü verdiler evet, ama onun da avuntu oldugu bir gercek.

20 sarkilik bu albümü ne zaman dinlesem yeniden sasiriyorum bir albüm nasil bu kadar iyi olabilir diye. Hayretler icinde sok geciriyorum. Tüm bu isler sadece insan elinden cikmis olamaz, Tanri Ennio`nun kulagina bir seyler fisildamis olmali.
  • Sacco and Vanzetti
  • Fistful of Dollars
  • Chi Mai
  • The Good, The Bad and The Ugly
  • Sicilian Clan

2 yorum:

Sheed dedi ki...

kamarası açık yarim, liste iyi hoş da svetlin'i içirdiniz mi n'aptınız artık 3 gündür fotoğraf bekliyoruz burada orange ile birlikte..

Spicoli dedi ki...

Sabah Ankara`ya anca varmistir. Biraz uyusa, aksama rapide upload eder heralde. Telasa gerek yok. Icirdik ama bayiltmadik bu sefer.