29 Mart 2009 Pazar

Paylaşmak İstedim - 6


"Paylasmak Istedim" serisine en son ksp`nin biraktigi yerden devam ediyoruz, futboldan. Malumunuz bu aksam Ispanya-Türkiye milli maci vardi. 2 de kiz arkadas geldi, evde izliyoruz maci. En basindan bir kere benim uzak oldugum bir kültür cerez, cay, patlamis misir bilmem ne esliginde izlemek maci. Oysa o daha hicbir seymis. Fakat dostlarim hata bende, daha mac baslamadan iskambil kartlariyla ofsayti anlatmak durumunda kaldigimda arkadan gelenin ne oldugunu anlamaliydim. Mac basladi, topcular vuruyor, kosuyorlar falan. 15 dakika gecti, ben hala macin havasina giremedim. E giremezsin tabi, yandan durmadan: " kaleci de iyiymis", "benim favorim 14 numara", "14 atsin, canimi yesin" sözleri esliginde izliyorduk maci. Bir an düsündüm, bu is olacak gibi degil, ben de koyverdim gitti dostlar. "Z. rakipte bir Senna var tam sana göre"lere bagladim ben de isi. Hatta kizlar bir ara potu " Orasi bizim kaleydi. Yaani, oraya gol atmamiz gerek" ile artirinca ben de en sonunda kendimi " Benim sahadaki favorim Ramos arkadas" derken buldum. En vurucu an da o oldu galiba. Mac da zaten " Ispanyollarin erkekleri yakisikli, kadinlari cirkin", " Iyi iyi, Ispanyollar iyi. Erasmusla oraya gidelim biz "ler ile bitti. Mac mi izledik, n`aptik hala bilmiyorum. Kafam cok karisik mazur görün, sonunu bile baglayamiyorum.

7 yorum:

ksp dedi ki...

ben de bir gs maçını 2 kız arkadaşla izlemek durumunda kalmıştım da bütün maç Hakan Balta'yı kesmeleri ,Oyunun sürekli soldan kurulmasını , topun sürekli balta'dan dönmesini istemeleri beni çok yıpratmış ve maçtan koparmıştı.maçın sonuna doğru artık sadece hakan balta geyiği yapar olmuştum. hatta bi ara ciddi ciddi "ulan fena herif değil aslında" demeye kalktım kendi kendime de, titredim ve kendime geldim. Demek ki futbola ilgisiz kızlarla maç izlemenin kuralı bu.

Mavi dedi ki...

ya yapmayın arkadaşlar siz bari şu yüzyılın geyiğini yapmayın. Hiç yakıştıramadım kınıyorum. Bu genellemeler bu seksist yaklaşım ne zaman son bulacak çok merak ediyorum. ZAten dünkü maça uyuz oldum bi de bu yorumlar aaaa!

Spicoli dedi ki...

@ mavi

Benden daha bilincli, bilgili bircok kadin futbol seyircisinin varliginin farkindayim. Zaten bu sebeple de yazida bir genelleme yapmadim. Genelleme bir kenara, ben "malum tayfaya" sallamadim da yazimda, cok sevdigim arkadaslarim nihayetinde, yerim futbolu.

Her seye ragmen madem sinirlendirdik; özür dileriz, pardoname.

Orange dedi ki...

hehe bilader, ben de dün bir kız arkadaşın da olduğu arkadaş tayfasyla izledim. volkan da volkan, volkan da volkan...

Mavi dedi ki...

ben arada böyle overreactive bi insan oluyorum, ne demek spicoliciğim no problemo.

ksp dedi ki...

ya bizim bahsettiğimiz futbola ilgisiz kadınların futbola yaklaşımı. yani aynı şekilde ilgisiz bir erkeği wta tour a götürsen orada tenis izlemez...

Spicoli dedi ki...

@Orange

Hoca Allahtan bizim kızlar o kadar ileri gitmediler. Volkan'a falan da sulanmadılar artık. Duracakları yeri bildiler.

@Mavi

Anlaştıysak ne mutlu bizlere.