7 Mayıs 2009 Perşembe

Haftanın Müzik Listesi - 33


  • Leonard Cohen - Hallelujah
  • Björk - Play Dead
  • Bob Marley - Burnin and Lootin Tonight
  • Coldplay - Hardest Part
  • Derin Esmer - Gerçek Hayat
Bu hafta listede başı büyük usta Leonard Cohen çekiyor. Bu yaz geliyor diyorlar, hatta iksv açıklama falan yaptı, pusudayız. Play Dead Björk'ün ilk solo albümü Debut'den nefis bir parça, çığlıklar öldürücü. Dinlemeye bıkılacak gibi değil. Burnin and Lootin Tonight marijuana sever dostumuzun pek popüler bir işi değil, ama iyidir. Hardest Part'ın kendisi de iyi kabul ama esas bomba klibi. 84 yaşında şahsen kadayıf gibi olmayı bekliyorum, o kadar yaşarsam. Son olarak ise yeni albümünü hazırlamakta olan Derin Esmer'den albüm hakkında küçük bir ipucu. Müzik sözlerin biraz fazla önüne geçmiş sanki, zira fazla iyi. 5. dinleyişimde ancak sözlere odaklanabildim.

Not: Elime Şilili progresif gruplar, epey eski Arap hard rocklar falan değişik gruplar geçti. Yakında hepsini meşhur edicem burda, heh heh. Derin Esmer linki için de Cem'e teşekkürler.

11 yorum:

Sheed dedi ki...

bizden kaçmaz.. bi de zamanında ekşi'de gördüğüm bi "derin esmeeer esmer ister, ah derin esmeeer esmer ister" muhabbetinden bahsetmezsem eksik hissederim.. "eksik hissetmek".. gossip girl style :P

öte yandan prog rock dedin, damarıma bastın fena halde..

ergo sum, automata, opus 3, prisma x, flotante, astralis, malomenos, sarax, estigma, koiak, exsimio, six magics, bella & putana keşfedildiler..

çok güzel piyasa var şili'de, çeşit de bol gibi geliyor ama her grupta aynı adamlar çıkıyor karşına.. dalga mı geçiyürsün birader diyesi geliyor insanın..

estigma'dan "retrato de un sueno" albümü her halükarda tavsiye..

liste süper.. ulan "hallelujah" ile ne ağladım okulun son günü be.. konserde de onu söylemesin mümkünse, korkuyorum..

Spicoli dedi ki...

Şili dediğime pişman ettin lan beni. Kaç tane saydın. Hallelujah ağlatır. Bir de sen ağlıcan die biz bu tarihi anı mı kaçıralım babacım. Çok bencil gördüm seni.

Sheed dedi ki...

baba o değil de, bi sonraki haftanın listesi vesilesiyle torrini haberini daha geniş kitlelere yayalım..

"Geçen yazıda Rufus Wainwright dedim de, belki seveni vardır, dün geceden biraz bahsedeyim. Öncelikle İKSV'yi tebrik etmek boynumun borcu. Kings of Convenience, Cocorosie, Antony and the Johnsons derken Rufus Wainwright ile son noktayı koydular. 'New Folks' gibi iddialı bir konsept hazırlamışlardı, hakkını da verdiler, kim kaldı ki gelmeyen allasen? Türkiye'de seveni var mıdır, mekanı doldurabilir miyiz gibi düşüncelere girmediler hiç. Bize de Rufus'ı krallar gibi karşılamak kaldı. Sesleri çok çıkmıyor olabilir, ama geniş bir kitleye hitap ediyormuş yakın geçmişte Türkiye'ye yolu düşmüş bu isimler."

böyle yazmışım rufus konseri sonrası, tokat gibi gelmiş cevap.. ay lav i-ka-se-ve..

söyle garip bencileyin, şöyle garip bencileyim.. bencilim abi, yapacak bi şey yok :)

erbo dedi ki...

Leonard Cohen - Hallelujah dedin noktayı koydun abi, Bob marley'e saygımız sonsuz ama bu şarkıdan sonra gerisi teferruat olmuş.

Spicoli dedi ki...

Hakkaten Leonard Cohen çok ağır oldu, listenin geri kalanı gölgede kaldı. Oysa ben Derin Esmer'e daha çok dikkat çekmek istemiştim. Neyse kısmet.

@ Sheed

Torrini olayına bir sonraki listede el atalım madem. Ya da yaz bi yazı koyalım babacım, bişeyler yapalım. Emekler boşa gitmesin. iksv evet, seviyoruz.

ksp dedi ki...

Tarih 25 Mart 2009
Saat 00.45

38) göktuğ: ok
(00:45) ksp: leonar cohen haleluyah
(00:45) göktuğ: 1 tane didik lan
(00:45) göktuğ: hangisi
(00:46) ksp: 2 olsun be hacı
(00:46) ksp: hadi be hacı
(00:46) göktuğ: hem halelujah jeff buckleydewn dinlenir hoca
(00:46) göktuğ: siktir et coheni
(00:46) ksp: bırak ya
(00:47) göktuğ: olmaz
(00:47) göktuğ: herkesten 1 sarki
(00:47) göktuğ: 1 sarki da main theme


Bugün " Leonard Cohen " diye meydanlara çıkanları iyi tanıyın.Unutmayın unutturmayın

Spicoli dedi ki...

Montaj bu.

Svetlin dedi ki...

rezalet.

Sheed dedi ki...

Yazık! Çok yazık!

ksp dedi ki...

@Spicoli
Montaj tabi . Montaj olduğu için koydum zaten.Büyük montaj = Büyük saygısızlık.

Svetlin dedi ki...

şu hareketten sonra kabine'de değişikliğe gitme vaktimiz geldi sanırım.