1 Mart 2009 Pazar

Omurilik Sen Vücudumun En Yüce Bir Yerisin

İnsanları yaşarken görünce çok şaşırıyorum hep. Kendime de şaşırıyorum zaten. Geçen gün yine düşündüm yine şaşırdım. Çok fazla karmaşık bence şu hayat. 

İnsanoğlunun aklı başında geçirdiği yıl sayısı 60 yıl olsa eder bu sana 21900 gün. Ve sürekli olarak yapman gereken bir şeyler var. Uyumalısın mesela. Sonra uyanmalısın çok geç olmadan, çünkü işe veya okula gitmen gerek. Uyanmak da yetmiyor önce tuvalete gitmen sonra kahvaltı falan yapman lazım. Ara sıra el yüz falan da yıkanmalı. Traş olunabilir. İşe gittin yapman gereken bir ton iş var. Hani işe gitmek falan da neyse mesela arada bir arkadaşlarını araman lazım, onlarla beraber bir şeyler yapacaksın. Neler yaptığını anlatacaksın, onlar sana anlatacak dinleyeceksin. Yaptıklarını anlatma konusunda ne kadar iyiysen o kadar daha fazla arkadaşın olacak. Bir de aileye vakit ayırman lazım mesela. İnanılmaz yorucu aslında. Hayat sürekli bir şeyler yapmakla ve de yaptıklarından kayda değer olanlarını başkalarına anlatmakla geçiyor. Bazen diyorum ki “iyi ki varsın omurilik”.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

evet cımbızlıyorum şu an,bütünü anlamadığımdan değil,parçalara fazla odaklandığımdan.
"Yaptıklarını anlatma konusunda ne kadar iyiysen o kadar daha fazla arkadaşın olacak"
kısmını
"yaptıklarını DİNLEME konusunda ne kadar iyiysen o kadar daha fazla arkadaşın olacak" şeklinde görmeye eğilimliyim sanırım.

olcay dedi ki...

hayat ne garip di mi vapurlar felan.