3 Mayıs 2009 Pazar

Geliyoruz

Bugüne kadar buraya taşımadım ama bilen bilir çekirdekten yetişme fanatik Bursaspor sevdalısıyımdır. Bugüne kadar buralara taşımamı gerektirecek bir heyecan oluşturacak bir durum da yoktu ama son haftalardaki sonuçlar artık gizlenemez bir heyecanın oluşmasına neden oldu yeşil-beyaz sevdalılarında.

Yıllar önce, 95-96 sezonunda, babamla birlikte Bursaspor'un her maçına giderdik. İşte o zamanlar İntertoto kupası ilk kez düzenleniyordu. Bursaspor'daki bir önceki sezondaki 6.lığı sayesinde kupaya katılmıştı. İşte o zaman Türk futbolu Mususi'yi, Baliç'i, Ercüment'i, Nejat Biyediç'i, ve 'timsah yürüyüşü'nü tanıdı. Final maçında Alman Karsluhe takımına penaltılarda kaybettiğimiz gözlerim şişmişti ağlamaktan. O gün bu gündür gün yüzü görmedik zaten. Küme düşmekten son haftalarda kurtuluyoruz derken bir sene kendimizi ilk kez küme düşerken bulduk. 

Şimdi ise çok farklı bir heyecan hakim Bursa'ya. Bugün de Antalya'dan 3-2 ile dönen takımı Yalova'da karşılanacakmış, keşke orada olabilseydim.

 Ertuğrul Sağlam'la birlikte gelen performans Bursaspor'u Uefa için çok iddaalı bir yere taşıdı. Önümüzdeki tek engel Galatasaray ve aradaki puan farkı sadece 1. Bursapor ve Galatasaray formlarını düşününce çok da zor değil hani. Bu rüya bitmez de yeniden Avrupa'yı titretmek için çalışmalara başlarız umarım. Timsah yürüyüşü geri geliyor...


2 yorum:

Spicoli dedi ki...

Erken gelmeyin.

venezia dedi ki...

az kaldı az seneye europa ligdeyiz bundan kimsenin şüphesi olmasın :)) kim bilir bu sefer wimbledon değil de everton'a villa'ya çılgın atarız :))