21 Temmuz 2009 Salı

Beni Benden Aldın iPod

Uzun zamandır biraz para biriktirmiştim. Daha önce de biriktirip saçma sapan şeylere ufak ufak harcarken bitivermişti. Sonra kendime sordum o kadar parayla işe yarar ne aldım, elime ne geçti diye; bi baktım iki tişört bi de hard disk. Hadi hard disk neyse işe yarıyor da o gün dedim bu sefer biriktirdiğim parayı adam akıllı bi yatırımda kullanayım. Anneme sordum ne yapsam diye "altın yap oğlum, altın" dedi. Babama sordum o da "dolar bu ara düşüşte, almak lazım nasılsa yükselir" dedi. Bu fikirler bana göre değildi, hemen anlamıştım. Ne işi olur altınla dolarla benim. Sonra düşünürken aklıma iPod geldi bi anda. Hem zaten 3-4 yıllık emektar Creative mp3 çaların ara kablosu kaybolmuştu ve şarkıları değiştiremiyordum. Aylardır aynı şarkıları dinlemekten gına gelmişti. Değişikliğie ihtiyacım vardı. Biraz fiyatlara baktım olucak gibiydi iPod işi. Fakat ilk başlarda iPod Nano'ya gücüm yeter gibi duruyordu, tabii teknoloji mağazalarının fiyatlarıyla. Sonra iPod alıp satarak bu işin adeta pezevengi olmuş bi kaç arkadaşla fikir alışverişinde bulunduktan sonra teknoloji mağazasından Nano almaktansa çeşitli ikinci el sitelerinden aynı paraya iPod Touch almaya karar verdim. Biraz araştırdıktan sonra gittigidiyor'da tam aradığım özelliklerde bi alet yakaladım. Açık artırmayı takibe alıp, pusuya yaptım. Sürekli bekledim öldürücü darbe için, açık artırmanın kapanmasına 18 sn kala evet 18 sn kendi maximum teklifimi verdim ve bi anda ulan bi teklif yetmicek kaçırcam galiba derken açık artırma kapandı ve kazandım. Plan güzelce işe yaramıştı yani.

Sonra iPod'umu beklemeye başladım, biraz araştırdım her türlü nane var bu mekanizmada. Ama yine de gözümde büyütmedim; nasıl ki telefon alırken "ulan almışken güzel olsun, megapikseli çok olsun" deyip aldıktan sonra tek fotoğraf çekmeyip, tek şarkı dinlemişliğim yok diyerekten. Mekanizma elime gelince açtım. Önce ne yapacağımı şaşırdım tabi, kayıt falan yapılıyomuş. Bir sürü işlemden sonra iTunes'i yükleyip nihayet mekanizmayı açabildim. Fakat işte o an gözümde çok küçümsediğimi anladım Steve Jobs'u. Kendisinden özür diliyorum. Normal bir mp3 player gibi kopyala/yapıştır yaparım, sonra da dinlerim kafama göre diye düşünüyordum. Meğer çok farklıymış. Çok hafife almşım iPod'u, normal bi mp3 player gibi davranmanın cezasını çekmiştim resmen. Baya bi araştırdıktan sonra ilk şarkımı falan yükleyebildim ve dinledim. Oh dedim arkadaş, bana bunu ver iPod olarak. Fakat esas mucizeleri internete bağlanınca anladım. Hemen facebook'a girip "iPod büyüksün, Steve Jobs kralsın" diyerek iPod aldığımı dosta düşmana ilan ettim, hem de iPod'dan (şaka şaka yapmadım öyle bişey) Ama asıl büyük şoku harita kısmını kurcalarken yaşadım. Lan iPod'sun madem o kadar bizim sokağı bul lan dedim yazdım sokak adını tak koydu önüme takır takır. İşte o zaman gerçekten takdir ettim mekanizmayı. Bizim tırto sokağı bile bulmuştu yani. Daha ne yapsındı ki?

Şaka bi yana bu iPod çok acayip bi mekanizma arkadaşlar. Bence kullanmak için kursu bile açılabilir. Biraz interneti kurcaladım da acayip kafa patlatan adamlar var bu iş için. Hele bi jailbreak denen olay var ki ücretsiz program, oyun falan yüklemek için; başarmak önemli bi kriter insanlar arasında. Ben şu anda korktum bu jailbreak olayından, katiyyen tek başıma yapamam yani. Yanımda güvenebileceğim eller isterim. Fakat herşeyden öte çok güzel bi alet de. Tasarımı, kullanışı, fonksiyonları olsun gerçekten harika. İyi ki altın, dolar almayıp iPod almışım. Güle güle Creative, hoşgeldin iPod.

3 yorum:

ksp dedi ki...

şov yapma lan . alan var alamayan var :D

Svetlin dedi ki...

ne şovu estağfurullah. ipod'u hafife almanın sonuçlarından bahsettim bu yazımda ben.

Küçük B.B. dedi ki...

çok iyi alet hakkaten. ilk defa eline aldığında özelliklerini keşfetme dönemi ise bambaşka. verdiğin parayla nasıl teknoloji satın aldığının farkına sonradan varıyorsun. güzel bi his.

svetlin jailbreak yapalım bi ara, o gerilimi paylaşmak isterim seninle. 30 saniye şu tuşa basılı tut, onu bırakmadan şuraya 5 saniye basılı tut. şimdi birini bırak 10 saniye bekle. sonra hiç birini bırakmadan öylece dur diye komutlar var. korku filmi gibi :)