6 Kasım 2008 Perşembe

Kot Ceket


En basta olaya tarafli gözle baktigimi söyleyeyim, sevmiyorum cünkü. Kot kumasi günlük yasamda pantolonlar araciligiyla sikca kullandigimiz bir kumas. Sokaktaki adamin nerden baksaniz en az yarisi kot pantolon giyiyor. Her ne kadar kotu pantolonda da pek sevmesem de bu konuda pek itirazim yok, biz de giyiyoruz. Hatta yeri gelmisken; bu kot pantolonlarin bazilari adami hayata küstürür, bacaklarin ic kisimlarindan kuyruk sokumu kismina kadar kalin dikisi ulasan, ne kadar tarif edebildim bilmiyorum, modeller vardir mesela. Gördügüm gün bi keder alir beni.

Neyse, bu kot ceket 80`lerde mi 90`larda mi ne artik cok modaymis. Hala da seveni var belki epey. Ancak kot ceket sever güzel abim, kizmadan hele bir oku. Simdi bu kotu ceketine kadar tasiyan kot sever insan muhakkak pantolon seciminde de kot pantolondan yana oyunu kullaniyor. Kumas pantolonun üstüne de hic olmaz  heralde kot ceket. Dedigim gibi; kot pantolon, kot ceket ikilisi var elimizde. Haliyle kotun zilyon tane rengi var. Mavi agirlikli olsa da bircok tonu var bunun. Bircok modeli var. Simdi sen giyiyorsun kot pantolonun üstüne kot ceketini, bir bakiyoruz ikisi arasinda gözü bariz bicimde rahatsiz eden bir uyumsuzluk. Hayir benim olayim salt renk uyumu degil; ama ayni kumastan 2 ana kiyafet üzerinde de bariz ton farki gözü tirmalayici oluyor. Yoksa mavi bir kot pantolonla, kahverengi bir parkayi bütünle; basimin taci ol. Diger ihitmal nedir peki;  pantolonuyla, ceketini beraber aldigini ve ayni model üzerinden yola cikarak renk ve model uyumsuzlugu konusunu hallettigini farz edelim sayin abimizin. Bu kez de demezler mi adama, "Birader kot kumasindan takim elbise mi giyiyorsun?" diye. 

Hasili her türlü sorun bu kot ceket mevzusu. Bugün yoluma cikan ve yillar yili kot ceketi sevmememin aciklamasini kendi kendime yapmama, adeta bir uyanis yasamama firsat taniyan taksi soförüne de buradan selam ederim. Sen de birak inadi kot ceket sever abim, hep birlikte, el birligiyle kaldiralim bu kot ceketleri dolaplardan. Müptela olmussun sen. Yoksa bir kurtulsan cok rahatlayacaksin. 

Hiç yorum yok: