30 Ocak 2009 Cuma

All Star 2009 - Trio


Phoenix'de yapılacak olan All-Star 2009 için ilk 5'lerin ardından yedek oyuncular da belli oldu. İlk 5'ler şu şekildeydi;

Doğu: A. Iverson- D. Wade- L. James- K. Garnett- D. Howard

Batı: C. Paul -K. Bryant -A. Stoudamire- T. Duncan-Y. Ming

Yedekler de şu şekilde seçildi;

Doğu: J. Nelson- P. Pierce- J. Jonhson- C. Bosh- D. Granger- D. Harris- R. Lewis

Batı: C. Billups- T. Parker- D. Nowitzki- B. Roy- P. Gasol- S. O'neal- D.West

İlk 5'ler zaten taraftarların seçimleriyle belirleniyor. Çin sağolsun Rockets'a baya yüklenmişlerdi Cp3 son anda T-Mac'i geçebildi. İlk 5'lerde sürpriz yok zaten, hak etmiyor diyebileceğim adam da yok pek. Iverson belki bi ihtimal olmayabilirdi ama o fanları sayesinde ölene kadar seçilmeye devam edecektir.

Yedek kadrolarda Nba'deki takım koçlarının oylarıyla belirleniyor. Her koç kendi takımındaki oyuncular dışındaki oyuncular oy verebiliyor. Doğu'ya baktığımızda Orlando'dan 3 oyuncu olması biraz beklenen biraz da beklenmeyen birşeydi. Orlando'nun bu seneki performansı herkesi şaşırttığı için oldu biraz da 3 oyuncu. Tabi bu sene maçları pek takip etmeyen biris lan bu Nelson nasıl All-Star oluyo diyebilir ama bu yıl gerçekten kendini geliştirdi adam bariz bir şekilde. Kötü oynadığı maç yok yani. Lewis de bu kadronun bu performansı yakalamasında önemli bi yere sahip. Tabi Hidayet'in geçen yılki performansından sonra seçilemeyip bu yıl 3 oyuncu seçilmesine rağmen orda olmaması üzücü olsa da bu yılki performansıyla hak etmediği ortada. Keşke geçen yıl Orlando böyle bir performans yakalasa da Hidayet de olsaydı bu kadroda. Kısfmet. Onun yerine eleştirilebilecek tek nokta Orlando'da 3 oyuncu alınıp Cavs'den tek oyuncu alınması olabilir. Belki Mo Williams-Nelson değişikliği olabilirdi ama bu durumda kimsenin itiraz etmesi gereken bi durum değil. Doğu'da hak etmeyen yok bu ünvanı ama ufak değişiklikler de olabilirdi tabi.

Batı'da ise West'in kadroda olmasına şaşırdım herkes gibi. Geçen yılda yaptığı çıkış ve biraz da ev sahibi torpiliyle kadroya çağrılmıştı ama bu yıl çağrılması şaşırtıcı oldu. Özellikle Minnesota'lı Al Jefferson'a büyük bir ayıp yapıldı diye düşünüyorum. West'den önce çağrılması gereken isim oydu, hatta ben olsam Durant'i bile West'in önüne koyarım. Bu oyuncular galibiyet yüzdesi düşük takımlarda oynuyor diye göz önüne alınmıyorlar ama istatislikler de ortada sonuçta. Kaldı ki takımın en önemli hücum silahı oldukları için tüm dikkatler de üzerlerinde oluyor savunmada.

Neyse artık kadrolar belli oldu, yapacak bişey yok. Zaten son yıllardaki gibi yine keyifsiz bir all-star olacak. Bu sene bu maçı tek izleme sebebi Phil-Kobe-Shaq üçlüsünün yeniden bir araya gelecek olması. Los Angeles'daki olaylı yazdan sonra aynı takımda göreceğiz bu üçlüyü. Bakalım neler olacak? Zaten bu keyifsiz maçlar Shaq, Carter bişeyler yaparsa izlenir hale geliyodu. Carter yok umudumuz Shaq ve diğer ikisi.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

abi west in seçilip,jefferson ın seçilmemesini ufak çapta bir skandal olarak görüyorum,minnesota nın düşük galibiyet yüzdesinin öne sürülmesi de saçmalığın daniskasıdır.daha öncesinde de new jersey de oynadığı sıralarda kidd in seçilmemesi de bende benzer etki yaratmıştı.aslında o biraz daha sansasyonel bir olaydı ama neticede benzer.hayır jefferson bu senenin granger ve nelson la beraber gözümüzün önünde farklı bir seviyeye çıkan oyuncularından biri.diğer 2 si all-star a seçilerek bunun mükafatını alırken jefferson es geçildi.
hayır batının ilk beşinde 3 uzun var muhtemelen amare 3 numara başlicak.doğunun yedeğinde pivot yok bir tane power forward c.bosh var şaka gibi.tamam artık mevkiler iyice birbirine karıştı (özellikle pota altlarının kısalmasıyla)ama bu kadar da işin boku çıkarılmaz ki!
ama çok ta şaşırmamak lazım uzun zamandır zaten all-star lar hayal kırıklığından öteye geçemez oldu.geçen sene doğu karmasına rasheed seçilmişti felaket bir sezon performansının sonrasında. ya adam ismi anons edilirken dahi muşmula gibi bir suratla taraftarları selamlamış,maçın hiç te skinde olmadığını ispat etmek istercesine maç içersinde normalde pasif eli olan sol eliyle 3 lük denemeleri yapmış,2007 smaç yarışmasında da tyrus thomas 'ya çıkıcaz bir iki smaç yapıcaz parayı cebe indiricez dönücez eve hacı heyecana lüzum yok!'tarzında açıklamasıyla daha yarışmalar başlamadan,hafta sonunun en çok beklenen etkinliğinin içine etmeye çalışmıştı zaten smaç yarışması da bi boka benzememişti.(gerald green sağolsun)
uzun lafın kısası yine bir hayal kırıklığına kendimizi hazırladık, bir taraftan da acaba 90 lardaki all-star lar gibi olur mu diye de içten içe sürekli taze tutmaya çalıştığımız bir umutla ekran başına geçicez.

Spicoli dedi ki...

Bizim mahalledeki manavi kasabi oynatsalar izlicez artik haci biz bu organizasyonu.

2000lerin basi dahil tadinda gidiyordu her sey de son senelerde keyif vermez oldu hakikaten. En son Las Vegas`ta keyif aldim biraz, o da saha disi sov ve etkinlikler sayesinde.

ksp dedi ki...

"16.5 sayı 5.5 asistle all-star olanlar var aranızda" dese bi adam ne dicek jameer nelson.Adamın şut yüzdesi gelişti tamam da ne All-star'ı Allah aşkına.Bu mantıkla Hidayet Amerikan olsa bu sene olimpiyatlarda Dream team de izlerdik.Hadi Carter seçilse anlarım gene.Sineye çekeriz.Ama nelson'ı yediremiyorum arkadaş.
Buna karşın bazen 22.5 sayı 10.5 ribant da all-star olmaya yetmiyormuş demek ki.Al jefferson 'ın istatistikleri bağırıyor artık All-star!! diye.Hem onun ki yalnız bir dönemlik bi performans da değil.Geçen sezon 82 maç oynayıp 21 sayı 11 ribant ortalama yaptı bu adam.Harcanan emeklere yazık.

Sheed dedi ki...

benim için de heralde jordan'ın veda ettiği sene bitti.. atlanta idi galiba mekan.. bu arada svetlin'i all-star seçimleri için ödünç aldık.. link verme yüzsüzlüğünü de sanırım yapmak üzereyim:

http://numaraiki.blogspot.com/2009/01/sizin-icin-sectiklerimiz-part-3.html