21 Ekim 2008 Salı

Ayıp


Gecen gün  televizyona bakarken gözüme takilan 2 sey oldu. O kadar az izliyorum su mereti, belki günde 15 dakika, ama hemen malzeme cikiyor. O kadar vasifsiz seyler var ki iste, neyse. Ilkine Star Tv`de rastladim. Ana Haber`de bir konuk vardi, su Yaprak Dökümü`nde oynayan esmer kiz. Iyi, güzel sohbet ederlerken, kizin sanirim en begendigi yönetmenin Fatih Akin olmasi üzerine: "Son günlerde artan sehit haberlerini de düsününce, Fatih Akin`in askerlik yapmak istemedigi ile ilgili görüsü hakkinda ne diyorsunuz?" dedi sunucu.(Sunucu da fotografdaki ablaydi, tabi sorulari o hazirlamiyordur, o ayri.) Bu kadar mi olur. Bu kadar mi güdümlü, kasitli ve popülist bir soru olur. Bu kadar mi insanlara hos gözükmek adina ucuz numara olur. Kizin cevabi ya da düsüncesi hic önemli degil bu noktada, zaten o da sasirdigi icin birseyler geveledi. Sen bu kizi buraya siyasi konularda görüsünü sormak icin mi cagirdin. Ha bu kiza sormusun, ha sokaktan gecen birine mikrofonu tutup görüsünü sormussun. Farki nedir? Biri oyuncu, digeri marangoz. Bu kiza bu soruyu yöneltip, canli yayinda zora sokmanin manasi nedir? Ayip, cok ayip.

Bir digeri bundan beter bence. Insanlik ayibi. Pinar Altug`un sundugu programa denk geldim. Yapisik ikizleri cikarmislar programlarina. Olagan hadi, sorun yok buraya kadar. Sonra bir baktim, konuklar hayvanlasti. Kizlar Türkce bilmiyor diye adam basladi, surdan bakinca aciyor mu acaba, böyle kafayi cevirince söyle olur ama bak falan diye kendi aralarinda kzlarin fiziksel durumunu tartisiyorlar. Terbiyesiz adam, 2 dakika saygi duysana. Hayatinda sen hic görmedin diye salak salak kendi aranizda, kafayi surdan buraya böyle cevirirler, söyle olmaz diye tartismanin ne manasi var. Kizlarin kusuru bu.  Tamam ender görülen bir durum. Programa gelmeyi de kabul etmisler eyvallah. Saygisizlik yapmanin alemi yok ama. Birakirsin hayatlarini birlikte nasil yasadiklarini, nasil hisler icinde olduklarini falan anlatirlar. Kafasini suraya cevirir böyle yapar diye maymunluk yapmanin alemi yok.

Gercekten cok üzücü. Hakikaten günde en fazla 15 dakika izlemem su televizyonu mac veya film falan olmayinca; ama bu kadar büyük yanlisliklara sahit oluyorum. Kimbilir gün icinde ne dolaplar dönüyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

daha neler oluyo bi bilsen en iyisi sen hiç bulaşma bu işlere çavuş iki rastladığın vakada bu kadar kafa yorup canını sıktıysan gerisine şahit olduğunda hayatı ve insanları sorgulayan düşüncelere dalar kafka okur sartre okur yetmez kundera okursun üzerine bi de lars von trier izler hepten kendini yitirirsin 15 dak iyi üzerine çıkmazsan yararına olur kanımca