1 Ekim 2008 Çarşamba

Bayram Her Derde Deva


Malum Amerika krizde, biz bayramdayiz. Avrupa`dan Asya`ya herkesi vuruyor kriz. Bir bizi bir de Rusya`yi vurmadi. Hadi biz tatil falan da, Ruslar beni sok etti acikcasi. Koskoca devlet, kriz var etkilenmeyelim diye borsayi kapatti. Ekonomist degilim, o tablolara da yukaridaki abi gibi bakarim anca da; borsanin böyle kafan birseye takilinca kapatilamayacak birsey olmasi gerekmiyor mu, yoksa ben mi farkli anlamlar yükledim borsaya anlamadim. Ruslar`daki bu orjinal ve beklenmedik cesaret patlamalari cok ilgimi cekiyor. Her an patlamaya hazir bomba gibiler.


"Böyle tatil iyi, bankalar da, borsa da kapali; kriz de giremiyor, tatili uzatalim" diyenlere de hicbirsey demiyorum. Umarim ekonomistler bu tatil firsatini kisa vadede yapilacak hareketlere yogunlasarak, en uygun hamleleri bulmaya harciyorlardir su siralar; coluk cocuk Antalya`da yuvarlaniyorlarsa isimiz is.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

rusya borsayı açtığı gün yüzde 16.1 değer kaybederek bu krizden en çok etkilenen dünya borsası oldu. kapatmak da çare değilmiş demekki


sedat