4 Ekim 2008 Cumartesi

Bir Sen Eksiktin : iPhone 3G

Bayramın 2. günü bir akrabaya ziyarete gittik.Oturduk hoş beş derken Doktor olan oğulları geldi eve.Neyse senin telefon numarası yok ,var derken adamın iPhone 3 g yi cebinden çıkarmasıyla sohbetin merkezi bir anda kaydı tabi ki.henüz 1 hafta olmamış.nasıl gittin aldın hemen .Sırada mı bekledin be adam.Başladı telefonun özelliklerini sıralamaya.Şöyle iyi böyle iyi.Sanki bana satacak telefonu.Aslında hafiften de kıskandım da biraz öfkem de bundan Neyse uzatmayayım.Ben de bir kaç şey söylemek istiyorum bir kaç saniyeliğine elimde tutmuş olduğum bu cihaz hakkında. İsminden de anlaşılacağı üzere bir Apple ürünü iPhone. 3g si ise yeni bir dosya transfer sistemi özelliğinin eklenmesiyle gelmiş ürüne.3 g yani üçüncü nesil ağlarda internet erişimi demek, ne demek diyorsanız normal girdiğimiz internet bir hacı murat ise bu resmen bir lamborgini diyebiliriz.Peki Türkiye de var mı ? ,hala ihale aşamasında.(suudi arabistan bile geçti ,3.5 g çıktı dünyada hala bekliyoruz gsm şirketlerinin gönüllerini).
Neyse telefonla devam edelim.Gerçi telefon demek biraz ayıp oldu çünkü küçük bir bilgisayar demek çok daha doğru.Ortamdaki her türlü kablosuz ağa bağlanma özelliğine sahip.Eğer ortamda kablosuz yoksa işte o zaman 3g den yani şu anda edge teknolojisinden alıyor internetini.Maillerinize bakabiliyor, internet sitelerini dolaşabiliyorsunuz. Ayrıca maillerin eklerinde gelen word excel powerpoint dosyalarını da açabiliyorsunuz fakat dosyaların üzerinde herhangi bir değişiklik yapma imkanınız yok maalesef .Web tarayıcısı olarak safariyi kullanıyor cihaz bu yüzden flash videolar yalan oluyor..Cihaza itunes uygulamasından müzik ve mp4 yükleyebilirsiniz tabi ki.Sonuçta 16 gb gibi inanılmaz bir hafızası var.(benim ilk bilgisayarımın 3gb olduğu düşünüldüğünde ) Bu arada televizyona da bağlanabilme özelliği mevcut cihazda.Batarya süresi ise her elektronik cihaz gibi sizin kullanımınıza bağlı.Ama tam dolu bir bataryayla 10 saat aralıksız konuşabilirsiniz veya 7 saat video izleyebilirsiniz.İphone 3 g nin asıl önemli özelliği ise bütün ekranın dokunmatik olması.bir sayfayı büyütmek için elinizi yaklaştırmanız yeterli.veya bir müzik parçasına gelmek için sayfa çevirir gibi ekrandaki görüntüleri ileri geri gönderebiliyorsunuz.Ayrıca geniş ekran izlemek için bir kaç tuşa basıp çıkmanız gerekmiyor.Cihazı yan yatırdık mı hoop al sana geniş ekran.
Gelelim zurnanın dırt dediği yere.Fiyat konusuna.sadece cihazı almak sizin pek bir işinize yaramayacaktır.Aslolan internettir.Fakat “yok tipi hoşuma gitti alıcam illa ki” diyorsanız teknosa satış fiyatı 758 euro kdv dahil.”E madem internetsiz işe yaramıyormuş internetli falan alalım o zaman” derseniz, Turkcell size farklı paketler sunuyor.16 gb lık I-phone için hazırlanmış 3 paketten küçük olanında cihaza 479 ytl ödüyor ve her ay 75 ytl hizmet bedeli veriyorsunuz.karşılığında 150 dk bedava konuşma 150 bedava sms ve sınırsız internet paketi alıyorsunuz.Orta pakette cihaza 379 ytl ve aylık da 110 ytl hizmet bedeli karşılığında 500 dk , 500 SMS , sınırsız internet paketi ve Turkcell'lilerle hafta sonu ücretsiz konuşma ve büyük pakette de cihaza 195 ytl ve aylık 145 ytl hizmet bedeli ödüyor, 1000 dk ,1000 SMS ,sınırsız internet paketi ,Turkcell'lilerle hafta sonu ücretsiz konuşma elde ediyorsunuz.İlgilenenlere, imkanı olanlara,şiddetle isteyip evde surat yapanlara duyrulur .Şimdiden hayırlı olsun

6 yorum:

Spicoli dedi ki...

benim anlamadigim nokta bu kadar sira olmasi.hayir bir sekilde elde edilip kullanilabiliyordu bu alet zaten burada da.hani isini temiz yapmak isteyenler muhakkak vardir dicem de, ilk gün cikar cikmaz bu kadar siraya girecek bir adam muhakkak bu isi evvelden halleder cebine iphone`u koyardi diyorum.koymadigina göre benim anlayamadigim noktaya gelmis bulunuyorum.

Adsız dedi ki...

http://iphonealma.com/

bir de şu linke bakın derim detaylı bir iphone eleştirisi, iphone karşıtı bi reklam sitesi. ilgi çekici şeyler var

sedat

Adsız dedi ki...

bi de şu var bunu alacağıma gider ps3 alırım anasını. telefon lan alt tarafı. iphone alınca bir anda cevapsız çağrılarla, onlarla mesajla dolmayacak telefonum. gene 1 mesaj alındı yazacak, gidip bakacağım aveaymış ringaymış deyip üzüleceğim sonra. ya da annem babam arıcak falan. neyleyim böyle işi. gider ps3 alırım onu oynarım hiç olmazsa, daha tatmin edici. gereksiz şovdur bu iphone olayı.

sedat

Spicoli dedi ki...

yok lan bence nerden baksan iyi alet. telefonum internete giricek wireless baglantidan, bu nerden baksan süper bi olay derim.

Adsız dedi ki...

Fiyatı yorumsuz. Ama telefon süper. tabi ps 3 de fena fikir sayılmaz.

Spicoli dedi ki...

http://ferruh.mavituna.com/phone-giciklikari-oku/ bir de söyle birsey var.