29 Ekim 2008 Çarşamba

Burn After Reading


Coen biraderlerin son filmi. 1 senedir gündemimde film. 12 Eylül`de Amerika`da gösterime girince, bakindim ne zaman buralarda gösterilecek diye. Bir karsilik bulamayinca üzüldüm haliyle. Bu da yillarca beklemese bari dedim. 25 sene gösterilmemis film var hali hazirda gecmisimizde. Neyse ki bu kez o kadar sürmedi. 28 Kasim`da Türkiye`de gösterime giriyor Burn After Reading. Müthis bir oyuncu kadrosu var. John Malkovich, Brad Pitt, Tilda Swinton, George Clooney ve Frances McDormand öne cikan isimler. Clooney`nin aktörlügünü biraz abartilmis bulsam da Malkovich fazlasiyla dengeler onu. Yurt disinda izleyenler de genelde filmi eglenceli bulduklarini söylüyorlar ve begeniyorlar. 1 ay var önümüzde. Bekliyoruz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

dostum bu filmi izledim ve coen kardeşlerin diğer filmlerinde de olduğu üzere'bu ne lan!?'tepkisini verdim.açıkçası benim ve çevremdeki insanların zevkine pek uymuyo bu arkadaşlar bu filmde de traji-komik rastlantılar üzerinden eğlendirmeye,sürükleyici bi yapım ortaya çıkarmaya çalışmışlar ama şahsi kanaatim yine yeniden olmamış.(traji-komik diyorum çünkü neye bulaştığının zerre farkında olmayan işin eğlencesinde olan bi karakter bi anda kendini bi dolabın içinde beyni dağılmış halde bulabiliyo)coen kardeşlerin fanları kuvvetle muhtemel öfke saçarlar bu yorumlar sonrası ve de klasik olan filmi anlayamama durumundan müzdarip olduğumu öne sü
rebilirler.sorun değil zira ben de çok sevdiğim bi yönetmen eleştirildiğinde zaman zaman benzer savunmalara başvuruyorum ama sonuç şu ki beni hiç açmıyor bu yönetmen kardeşlerimiz.oysa ki oyuncu kadrosu oldukça heyecan verici ama işte olmayınca olmuyor pek bir hürmete değer arkadaşlar,dostlar ve de bilimum tanıdıklar.