10 Ekim 2008 Cuma

Ustalara Saygı Kuşağı - 5

Batigol - Gabriel Omar Batistuta  

Bu oyunun yetiştirdiği en büyük futboculardan ve en büyük golcülerinden biri Batistuta. Bir liste yapsam, kesinlikle en yukarılarda yer alır. Arjantin'i ve milli takımlarını çok severim; zaten her dünya kupasında da Arjantin'i tutarım, en az Türkiye kadar . Bunun en büyük sebepleri  belki de Batistuta ve Crespo'dur. Aslında Crespo benim için Batistuta'dan sonra gelen, onun devamı gibi birşeydi aslında; ama ne yazık ki sakatlıklar, sürekli takım değiştirmeler vs. Crespo'yu yeni Batistuta olmaktan uzaklaştırdı.

Batistuta; Fifa tarafından yaşayan en iyi 125 futbolcudan biri seçilmiştir. Lakabını söylemeye gerek bile yok ya, "Batigol". Serie A da oynadığı 318 maçta 184 golle lig tarihinin en çok gol atan oyuncusudur. Milli takımda da 56 golle en çok gol atan oyuncu yine Batigol'dur.


Newell's Old Boys, River Plate, Boca Juniors'da oynadıktan sonra Avrupa'ya gelmiştir. Fiorentina'da oynarken takım küme düşmesine rağmen takımdan ayrılmayıp takımı yeniden Serie A'ya çıkarmıştır. Bu hareketiyle tarafarın sevgilisi ve Fiorentina'nın sembolü olmuştur. Daha sonra da Roma ve Inter'de forma giyen Batigol, kariyerini 2006 yılında Katar'ın Al-Arabi takımında noktalamıştır.

Bizim Tuncay'ın her golden sonra yaptığı 'sus' işaretinin mucididir. Batigol bu hareketi yaptığında rakip tribünleri hakkaten sustururdu; hareketin anlamını öldürmez, onu son derece etkili kullanırdı. Bizim Tuncay gibi vara yoka yapmazdı açıkçası. Ayrıca kendine has diğer bir gol sevinci daha vardır (Guiza'nın oklarına benziyor aslında). Kısacası O, bu oyunun efsanelerindendir. Yeri doldurulamaz. Tuncay her 'sus' işareti yaptığında aklıma Batigol'un Nou Camp'ı susturuşu geliyor da, ah ah.

*Vakti zamanında Kapalı Kale Arkası'nda yazdığım bir yazının edtilenmiş halidir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bi bu adam bi maradona bana futbolu ve arjantin milli takımını sevdiren şahsiyetlerdirden başı çekenlerdir.hatırladığım kadarıyla kendisi ceza sahası civarındayken gol dışında bi şey düşünmez hatta bi röportajında bi çok pozisyonda boşta arkadaşını görmesine rağmen atmadığını itiraf eder ve genelde tüm forvetlerin bunu sıkça yaptığını ancak görmedikleri bahanesini öne sürdüklerini belirtmişti batistuta abimiz yanlış hatırlamıyosam.olsun canımızdır kanımızdır.halen daha pes te bi karma kurulduğunda takımımda yeri hazırdır.bu arada tuncay ın bokunu çıkardığı sus işaretinin orjinalini nou camp ta yaptığı sahne ve 10 binlerin bokunu yemiş tavuk gibi kalakalması akıllardan silinmez silinemez.eli öpülesi bi golcüdür der kendisini bi kez daha saygıyla anarım.

Adsız dedi ki...

fiorentina dan ayrıldıktan ve roma forması giymeye başladıktan sonra eski takımına karşı ilk golünü kaydettiğinde göz yaşlarını tutamaması bile onun nasıl vefakar ve fiorentina ya bağlı bi efsane olduğunu gözler önüne serer.bazıları onun kişiliğini, galatasaray a karşı roma olimpiyat stadında oynanan maç sonrası emre aşık a attığı yumruk nedeniyle sorgulasa da aradan geçen yıllar emre aşık ın futbol anlayışını gözler önüne sermiştir.(bkz.emre aşık-nobre)batigol yaptığı hareket ile aslında,emre tarafından çirkefliğe maruz kalmış birçok forvetin duygularına tercüman olmuştur.tekrar saygıyla anıyorum kendisini ve barcelona ya attığı golü hala görmeyen varsa bi zahmet diyorum

Spicoli dedi ki...

fericim cok dolusun bu konuda kabina sigamiyorsun.

Adsız dedi ki...

abi batigol ün bendeki yeri ayrıdır.hele ki emre aşık gibi futbolu mahalle kavgasına ve zaman zaman cinsel taciz boyuna taşımaktan başka bi işe yaramayan biri için hakkında saçma sapan yorum yapılmasına sinirlendim.koçum benim ya ne de güzel sus yapıyo