12 Ekim 2008 Pazar

Şeker Kız Candy


Gerek hikayesiyle, gerek karakter yapısıyla, bir dönemi tek kelimeyle "hacamat " etti Watashiba Candy. O zamanlar çocuk kafamın anlamlandıramadığı aşk üçgenleri (hatta dörtgenleri), yakışıklı ve karizmatik erkekleri, bir çizgi filmde saf kötülüğü ve kıskançlığı görmeye daha hazır olamayan bizler için, kötü üvey kardeşleriyle "ulan bunlar da çocuksa ya biz ya onlar yanlış yaşıyo bu dönemi", diye beni düşündüren bir "çizgi film tadında" filmdi adeta. Filmlerde büyüklerin yaşadığı hikayeleri o zaman için çizgi filmlerde görmek, bende epey sarsıcı etkiler bırakmıştı. Allah'tan hem dizi hem de bizim çocukluk dönemi bitti de kurtulduk. Şimdiki çocuklar çok şanslı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

candy ile terrynin bi öpüşme sahnesi vardı. zaten sanırım dizideki ilk öpüşme sahnesiydi. daha ilkokulda kızlarla ilişkisi saçlarını çekmek, her fırsatta dalga geçmek olan ben için bi hayli travmatik bi sahneydi o. hani filmlerde falan öpüşen insanlar görüyoduk tabi ama bu başkaydı. candy o yaşıtımız bizim o ekiptekiler falan bizim yaş grubumuz hep. baya bazı şeyleri sorgulatmıştı o bölüm bana.

bi de hatırlayan var mı bilmiyorum kız arkadaşım diye bi film vardı. o filmde benzer etkiler yaratmıştı bende. çocukluktan itibaren aşıktılar birbirlerine ergenlik dönemine kadarki kısım anlatılıyodu sanırsam filmde. kızla erkek mütiş anlaşıyorlardı aşıklardı resmen arada bi öpüşüyorlardı falan. ne bileyim biz hiç öyle değil. saç çekerdik, önlüklerinin arkasındaki bel hizası boyunca uzanan aparatı çekiştirirdik falan. onlar "aptal gerizekalı manyak" falan derlerdi, "kendi diyen kendi olur" derdik falan ilişkiler böyleydi o zamanlar. yitik bi nesiliz sanırım

sedat