19 Ekim 2008 Pazar

Pera Film


Su siralar Pera Müzesi`nde Dogu`nun Cazibesi adli sergi gösterimde. Gitme firsati olmadi acikcasi; ama kapsamli bir sergi diye duydum gidenlerden. Acikcasi cok da cezbetmedi beni, zira dogunun egzotik havasi hic bir zaman cok cekici gelmemistir bana. Neyse asil bahsetmek istedigim sergi esnasinda, konsepte uygun bicimde eski filmler de gösteriliyor. Bugün Lawrence of Arabia vardi 16:00`da. En dikkat cekici 2 filmden biriydi gösterimdeki. Bir digeri ise The English Patient. 23 Ekim 19:00 ve 25 Ekim 16:00`da gösterimde, kacirmadik henüz. 23 Ekim`deki benim acimdan cok uygun duruyor acikcasi. Favorim bu ikisiydi. Plasem ise My Beautiful Laundrette. O da 6 Kasim 19:00 ve Kasim 14:00`da gösterilecek. Vize dönemi arasinda bir firsat yaratabilirsem muhakkak gitmek isterim, Daniel Day Lewis top oynasa izlenir.

Pera Film bununla da kalmiyor. Bir baska gösterimleri daha var: "Almanya`dan Klasikler, 1930-1943 Sesli Filmler". Buradaki favorim ise "M". Epeydir izlemek istiyorum aslinda bu filmi, hep aklimda, bir türlü olmadi. Burada da hocalarin biraz insafina kaldik aslinda, umarim erken cikariz okuldan da görebiliriz. Onun disinda Der Blaue Engel ve Münchausen de iyi gider diye tahmin ediyorum.

Firsat bulabilirseniz bir ugrayin derim. Iyi seyirler.

Edit: Bugün The English Patient'a gittim, gayet keyifliydi. 6-7 kişi gittik ve bizbizeydik. Bizim dışımızda 3 kişi falan vardı. 3 liraya bir klasiği sinemada izledik. Değeri bilinmiyor bu Pera'nın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok zülüm filmdi kardeş.sanat filmi dedikleri bu oluyor?

Spicoli dedi ki...

aslinda tam olarak öyle degil. 3 maymun desen haklisin belki, ama M falan hikayesi falan olan, saglam filmdir yani. The English Patient de keza. Zaten Oscar almis, biri en iyi film dalinda. Aksiyon filmi degil tabi, orasi ayri.