19 Ekim 2008 Pazar

Yeni Sezon Yeni Heyecan

Basketbolda bu haftayla birlikte yeni bir sezona daha girdik. Son yıllarda 3 büyüklerin de yatırım yapmasıyla ve yapılan sponsorluk anlaşmalarıyla Türkiye Basketbol Ligi gerçekten de heyecan verici bir lige dönüştü. Geçen sezon bir türlü ritmini yakalayamayan ve yarı finalde elenen Efes, bu sezona Ergin Ataman yönetiminde yeni bir teknik heyet ve tam anlamıyla yeni bir kadroyla giriyor. Sezon başında Telekom International Cup`ta izleme şansı bulduk. Tabi ki yeni kadronun getirdiği uyum sorunlarını onlar da yaşıyorlar ama bence kadrosuna kattığı Kasun, Charles Smith, Thornton, Kakiouzis, Shumpert gibi isimlerle ligin en kaliteli kadrosuna sahipler ve bu sene şampiyonluğun en büyük adayılar kuşkusuz. Geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker ise genel anlamda kadrosunu korudu. Elbette ki Solomon ve Kinsey`i NBA`e kaptırmaları ve 6 ay sahalardan uzak kalacak olan Ömer Aşık’ın eksikliği onları epey sıkıntıya sokacak. Yine de kadroya Gordon Giricek gibi bir ismin eklenmesiyle bu yarışta Efes’le başı çekecekleri belli oldu. Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupasını müzesine götürerek başlayan Türk Telekom ise lige Serkan Erdoğan ve Kennedy Winston transferleriyle girdi. El-Amin ve Haluk dışında kadrosunu genel anlamda koruyan TT, geçen sezon finalde kaybettiği şampiyonluğa bu sene ulaşmak istiyor. Fakat sezon başındaki turnuvada da, bugünkü Erdemir maçında da gördüğümüz üzere takım hücumda bazen tıkanabiliyor. Böyle durumlarda herkes Serkan Erdoğan’ın eline bakıyor. Allah muhafaza onun da başına bir iş gelirse TT`nin işi epey zora girer. Yine de hem kadro olarak hem de oyun olarak şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklardır.

Bu yarışta Galatasaray CafeCrown ve Beşiktaş Cola Turka da bu 3 takımı zorlayacaklardır. İki takım sezon öncesi Çorum’daki Türkiye Kupası gruplarında karşı karşıya geldiler ve maç Beşiktaş’ın üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan sonraki yorumlarda okuduğum kadarıyla Galatasaray’ın epey eksiği olduğunu, Beşiktaş’ın ise savunmasının gayet iyi olduğunu öğrendim. Diğer takımları şampiyonluk yarışında göremeyebiliriz belki ama 5 büyüklerin canını yakmak için hazırda bekliyor olacaklar. 9 şehirden 16 takımın katıldığı Beko Basketbol Ligi bu sene gerçekten keyifli geçecek gibi görünüyor. İlgiyle izliyoruz. ( Belirtmek istediğiniz diğer noktaları ve takımları yorumlarda tartışabiliriz .)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sene lig efes in de esas soru euroleague de final-four görüp göremeyecekleri

Spicoli dedi ki...

charles smith, maria kasun. ceyrek finali banko görürler de yillar sonra final four heyecani da yasayabiliriz sanki.

ksp dedi ki...

nitekim bugün banvitten 105 sayı yemeleri beni hem şaşırttı hem üzdü.Bu savunmayla Euroleague zora girer.

Spicoli dedi ki...

Ben cok izlemedim tabi, sadece isimler üstüne konusuyorum. Bir tek Pana ile maclarini izledim. Charles Smith hayata küstürmüstü Sarunas`i.Kasun her türlü gider zaten, ki görev adami dencek adamlar da var kadroda kerem gönlüm gibi. Uyum süresi gecsin dicem de zaten ergin ataman savunmaktan ziyade saldirir.Mahmudi iyidi bence, bu kadroyu ucururdu.Ya da getir yine Aydin Örs`ü.

Adsız dedi ki...

aslında ben de sadece kadro açısından final-four hedefini koydum yoksa bi ankara daki turnuvalarını izlemişliğim var.ben de zamanla düzeleceklerini düşünüyorum ancak benim kaygım uzun süreli bi sakatlık durumu zira kasun sık sakatlanıyo onun etkinliği olmadan euroleague de pota altı çok zayıf kalır.sağlıklı bi sezon ve uyum süresinin aşılmasıyla en az bi çeyrek final görürüz diye umuyorum