9 Kasım 2008 Pazar

Guitar Hero 4

Guitar Hero 4

İlk kez Bill Gates’i çalarken görmüştüm ve tam olarak anlam verememiştim ne yaptığına. Geçenlerde Sedat’ın tavsiyesiyle Guitar Hero 3`ü oynamaya başladım. Gerçekten de anlatılmaz yaşanır cinsinden bir oyunmuş. 4 farklı seviyede oynayabiliyorsunuz. Oyunun oynanışı ise prensipte çok basit. Sürekli hareket halinde olan gitarın tellerine, tellerin üzerinde beliren butonlara göre doğru zamanlarda basmayı gerektiriyor. Fakat uygulamaya geçildiğinde üstteki 2 seviyede notayı görüp de basmak neredeyse imkansızlaşıyor. Şu sıralar her yerde oyunun 4. sürümü olan Guitar Hero 4`ün reklamları karşıma çıkıyor. Oynayanlar dünya çapında sporcular olunca reklam ürünün önüne geçmiş. Reklamında vokalde Kobe Bryant‘a (Basketbol), gitarda Michael Phelps (Yüzme) ve Alex Rodrigez (Amerikan Futbolu), davulda ise Tony Hawk (Kaykay) eşlik ediyor. Son iki isim bizim kültürümüze daha yabancı olsa da ikisi de Amerika`da inanılmaz popülerler. Oyundan da bahsedersek yeni sürümü Ekim ayında bütün platformlar için (xbox, wii, playstation ve pc) piyasaya sürüldü. Orijinal adı Guitar Hero 4: World Tour. Guitar Hero 4`te oyuna yeni bir özellik olarak “rock band “ de eklenmiş. Yani elektronun yanına davul ve bas da gelince tam evlere şenlik olmuş. Ayrıca bu özelliğin eklenmesinde aynı isimli farklı bir oyunla epey sorun da yaşamış Guitar Hero`nun yapımcıları. Yeni oyundaki şarkı listesinde Jimmy Hendrix, Michael Jackson, Ozzy Osbourne gibi isimlerin olması da oyunu çekici kılan etmenlerden. İlgiyle bekliyoruz. En yakın zamanda kavuşmak dileğiyle.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

hehe hepsi iyi hoş ta kobe nin hali bambaşka.o nedir kobe 'karamamba'lıktan eser kalmamış

sedürt dedi ki...

guitar hero 3'te metallica'dan one'ı çalarken sevinç gözyaşları döktüm resmen. yeni oyunda da beni heyecanlandıran baya bi şarkı var. özellikle dream theater- pull me under ve de tool'un üç şarkısı birden baya bi gaza getirdi beni. lan paran olucak alıcaksın gitarını mitarını bunun hep. heder olduk bilgisayar klavyesinde solo atıcaz deyu

Spicoli dedi ki...

Klavyeyi de mundar etmisinizdir ayrica.

Bob Seger`den Old Time Rock and Roll , iyi secim olmus. Reklam da güzel zaten . Gecen hafta yaptigim listede okuyuculardan biri bu sarkiya deginmisti, güzel tesadüf oldu.

sedürt dedi ki...

ayrıca reklamdaki kıyafetler, hareketler, sahneye çıkışları falan orjinal klibe göndereler hep. linkini de vereyim.

http://www.youtube.com/watch?v=j6UJZtCz1-c

Spicoli dedi ki...

Evet, hatta bu klip baya da bilinen, hoş bir klitir. Scrubs'ta da bir bölümde vardı güzel göndermeler klibe.

ksp dedi ki...

Site! reklamları gibi olacak ama aynı klibin heidi klum versiyonu için yıklayınız ;)

http://www.youtube.com/watch?v=-BddCq1zFI4

Adsız dedi ki...

aman diyeyim heidi klum versiyonu çok fena.can yakar canlar yakar