17 Kasım 2008 Pazartesi

Haftanın Filmine Kısa Bir Bakış - 10

2005 yapımı, Andrew Niccol tarafından yazılıp yönetilen Lord of War, dünya üzerindeki güçlü hükümetlerin fakir Afrika ülkelerini silah kaçakçılığıyla nasıl yönettiğini, silah kaçakçılığının günümüz dünyasında ne kadar büyük bir ticari kar sağladığını gösteren bir film. Başrolde Nicholas Cage, yardımcı rollerde de Ethan Hawke ve Jared Leto'nun oynadığı film, diğer Hollywood yapımlarının aksine kendi ülkesini ve politikalarını eleştirerek bu konuda diğerleriden ayrılıyor.

Filmde Nicholas Cage Ukraynalı bir ailenin büyük oğlu olarak Amerika'ya çalışmaya geliyor ve çalıştığı lokantada silahlı çatışma sonucu birbirini öldüren insanlar görmesiyle hayata bakışı değişiyor. Bu andan itibaren bir silah kaçakçısı olarak, silah kaçakçılığının nasıl yapıldığını, ne gibi prosedürleri olduğunu, alıcıları satıcıları hepsini gözler önüne seriyor. Bunu yaparken de silah kaçakçılığının kötü birşey olmadığı izlenimi veriyor seyirciye.

Filmle ilgili en çarpıcı ve filmi özetleyen cümle ise şu belki de; "Here are over 550 million fireams in worldwide circulation. Thats 1 firearm for every 12 people on the planet. The only question is how do we arm the other 11?"

Dünya üzerindeki savaşlar, silah kaçakçılığı ve insan hayatının nasıl harcandığı konusunda harika bir film. Kaçırmamanızı öneririz, iyi seyirler.

1 yorum:

onat dedi ki...

Here are over 550 million fireams in worldwide circulation. Thats 1 firearm for every 12 people on the planet. The only question is how do we arm the other 11?"


kesinlikle. bu sözü unutamadım.güzel filmdi