9 Kasım 2008 Pazar

Haftanın Filmine Kısa Bir Bakış - 9

Frank Miller’ın aynı isimli çizgi romanından yola çıkılarak çekilen 2005 yapımı Sin City`nin konusunun da önüne geçen bir kadrosu var. Bruce Willis, Mickey Rourke, Clive Owen, Jessica Alba, Benicio del Toro, Brittany Murphy, Elijah Wood, Rosario Dawson, Michael Clarke Duncan, Josh Hartnett gibi isimler yer aldığı filmin konusuna gelirsek; film 3 temel hikayeye dayalı 6 bölüm şeklinde geliyor karşımıza. Birinci ve beşinci bölümlerde içinde Bruce Willis ve Jessica Alba`nın yer aldığı “that yellow bastard“ (şu sarı p.ç), ikinci bölümde Mickey Rourke`un yer aldığı “The Hard Goodbye” (Zor Veda) ve son olarak üçüncü ve altıncı bölümlerde Clive Owen ve Rosario Dawson`lı “Big Fat Kill” (Büyük Şişman Ölüm) adlı Frank Miller hikayeleri anlatılıyor. Hikayelerin ortak noktası ise karakterlerin hepsinin Sin City yani Günah Şehri’nde yaşıyor olmaları. Şiddetin ve suçun inanılmaz derecede etkili bir biçimde anlatıldığı filmin yönetmenliğini ise, Tarantino’yla ortak projelerinden tanıdığımız Robert Rodriguez ile Frank Miller birlikte yapıyor. Filmde Tarantino tarzı şiddet sahneleri biraz rahatsız edici olabilir, uyarmadı demeyin. Fakat o sahnelere katlanabilirseniz filmin üzerinizdeki etkisi bir kat daha artıyor. Çizgi romanı okumadım; ama okuyanlardan edindiğim yorumlara göre film orijinal hikayeyi çok güzel yansıtmış. Genelde iyi bir romanı beyazperdeye taşımak çok zor bir iştir. Bu sebeple filmin bu başarısı da dikkate alınmalı. Özetle film, Günah Şehri’nin kasvetli ve kirli ortamını çok iyi yansıtmış ve sarsıcı hikayelerin başarılı oyunculuklarla birleştiği bir şahesere dönüşmüş. Serinin ikinci filmi ise şu an çekim öncesi hazırlıklarını tamamlıyor. 2010`da vizyona girecek filmde Antonio Banderas ve Johnny Depp`in de yer alacağı söylentileri ortalıkta dolaşıyor. Bekleyip göreceğiz.

2 yorum:

Spicoli dedi ki...

tarantino etkisi seziliyor filmde zaten. Tam hatirlayamadim simdi ama oyuncularin setteki danismanligini mi ne öyle bir vasfi var zaten filmde, hatta bir sahneyi cekmis misafir yönetmen olarak. Ayrica filmlerinde görünme özelligini de yine göstermis bu filmde cok kisa da olsa. 1-2 saniye görünüyor yine.

Adsız dedi ki...

açıkçası ben de çizgi romanını okumamış biriyim ancak filmi çok sevdiğimi söyleyebilirim.oyuncu kadrosu isim üzerinde iyi olmasının yanında oyunculuklarıyla da filme damgayı vurmuşlar.dialoglar,filmin siyah-beyaz çekimi,tarantino tarzı şiddet sahneleriyle izleyene tam bir görsel şölen sunduğunu söylemek yanlış olmaz.filmden bir dialog ile noktayı koyayım''She will never be safe not as long as i am alive.there is only way to beat him.An old man dies,a young woman lives.fair trade.I love you nancy'güzel film güzel inceleme ksp