31 Ocak 2009 Cumartesi

!F İstanbul 2009



Cok dertliyim dostlar. Önümüzde cok sahane filmlerin gösterilecegin bir festival var; ama göz göre göz göre iskaliyorum. 1,5 yil önce Leo ve Kate Winslet`in birlikte oynadigini duydugum günden beri artik gelse de izlesem dedigim Revolutionary Road`dan tutun; sürüsüne bereket academy ödülü adayligi bir kenara, izleyenlerin Cidade de Deus tadi yakaladigini söyledigi Slumdog Millionare`e, Mickey Rourke`un yeniden dogusu denen The Wrestler`a kadar cok sahane filmler gösterilecek bu yil 8. If Istanbul Uluslararasi Bagimsiz Filmler Festivali`nde. Onun disindaki filmler hakkinda cok fazla bir bilgim yok, ayrica bir ilgim yok, evet; ama sagda solda sudur budur okudum biseyler. Güzel seyler var diyorlar. Dedigim gibi ben üzülerek katilamayacagim festivale. Aylardir ogul özlemiyle yanan tutusan anamin kucagina gidiyorum o tarihlerde. Biletler 1 Subat itibariyle satilmaya baslaniyor, siz iskalamayin aman. Unutmadan Sineofrenik bilet hediye ediyormus yarismayla, isterseniz bir göz atin.

13 yorum:

Sheed dedi ki...

of çok param gidecek yine..

hit filmleri ikiye indirmek lazım.. "synecdoche, new york"u mutlaka görmek istiyorum.. beğenmeyeni bol ama bu daha çok tahrik ediyor, heheh..

diğeri için de tykwer ve aronofsky kapışacak artık :)

2007'de 'actifist' konsepti güzel gelmişti, oradan üç filme gitmiştim.. bu sene de 'kuzey ışıkları'na sarabilirim..

wish you would be here =P

Spicoli dedi ki...

Dahiliye bütüne göz kirpiyorum aslinda Cem`cim. Belli de olmaz hani, belki bir kacamak yapariz.

Spaceships dedi ki...

avrupa yakasından eve dönüşü 2 saat süren filmseverler olarak çok maduruz. devlet artık buna bişey yapması lazım.

Sheed dedi ki...

aslında caddebostan'da da var bi sürü gösterim..

hep devlet, hep devlet =)

Spaceships dedi ki...

sdfsdf x) emekleri beyoğlularını görünce gözüm dönmüş görmemişim. gerçi ordan eve dönüş de bi saat x) aslında tam da istanbulda oturmadığım gerçeğini kabul edip yavaştan izmiti mi benimsesem diyorum. var mıdır orda festival falan. hm.

Spicoli dedi ki...

Utanmasam Bursa`dan günübirlik gelicem diyorum, 1 saat diyosun, dönüs diyosun, yüregimi pare pare ediyosun ama, lütfen.

Spaceships dedi ki...

x) bulunduğum bölgede kate winslet sevgimi zerre umursamayan bir aile faktörü olduğundan onları söylerken asıl benim yüreğim pare pareydi. revolutionary road'u öğle vakitlerine koysunlar hepimize hayat bayram olsun. ha.

Spicoli dedi ki...

Günümüz ailesinin önemli sorunlarindan biri de Kate Winslet`e duyarsiz kalmasi degil mi zaten.

Bu arada hayatin bayram olmasi hayallerimiz malesef suya düstü. SImdi baktim da programa Revolutionary Road sadece 22 Subat 21:30`da Emek Sinemasi`nda.

Sheed dedi ki...

bi de halihazırda gümüşsuyu'nda ikamet etmesine rağmen "revolutionary road"a ilgisi 'aaa, o da mı geliyomuş'tan öteye gitmeyen yaşam formları var etrafta.. ki annem kate winslet'ı çok sever, heheh..

ya sam mendes sinemasını sevmiyorum desem, ortada öyle bi 'sam mendes sineması' durumu bile yok, yanlış olacak.. hayır, çok ödül de alır da ben hala ismi "uluslararası 'bağımsız' filmler festivali" olan bi festivale yakıştıramıyorum bu filmi..

Spaceships dedi ki...

sdfsdfdsfsdfsdf. öyle doğru bir tespit ki sayın spicoli..

ve the wrestler da aynı şekilde. iki filmi de 9'dan sonraya koymuşlar ki kadıköy sınırından sonrası evine dönemesin.

Spicoli dedi ki...

Sam Mendes`in American Beauty`si yeter be Cem. Kirarsin beni bak. Her aksam oturup izlesem, üstüne her sabah da oturup izleyebilirim yani.

Sheed dedi ki...

ya şimdi göktuğ.. kem küm.... neyse sen kırılma hiç en iyisi..

bursa ne oğlum, sanki çok uzak bi yerden bahsediyosun.. ben seni ayartırım, hiç merak etme.. şimdiden film seç hatta :) bak şu 'senden başla' filmleri ilginç..

Sheed dedi ki...

gerçi bynum sezonu kapattı muhtemelen, artık ifistanbul falan dünyevi bi dert sadece.. hayattan soğudum bildiğin..