16 Ocak 2009 Cuma

Magazin Kültürü


Geçenlerde spicoli'yle magazin kültürü üzerine bi sohbet yapmıştık. Geçenlerde dediğim bir ay olmuş artık. Ben onu bi kağıda not almıştım burdaki tespitlerimizi blog'a aktarayım diye. Lakin kağıt kayboldu ben unuttum yazmayı haliyle. Bugün odamı temizlerken bir buçuk yıldır kayıp olan terliğimin tekini ve de o not aldığım kağıdımı buldum yatağın altından. Ayağımda terliklerim, başlıyorum anlatmaya.

Şimdi magazin kültürü deyince hepiniz “ayy çok kötü fena” diyorsunuz, ne gereksiz bir iştir diyorsunuz değil mi? Çıkıp da ben demiyorum demeyin genellememi bozmayın. Anlatacaklarım var.

Yıllarca magazin kültürüne atıp tuttum. Bugün verin gazı gene atıp tutarım. Televoleden girer Harika Pazar'dan çıkarım. Az ekmek yemedim bu işten dostlar. Çeşitli arkadaş ortamlarında az prim yapmadım. Oturup magazin programı izlemiyorum mesela. Hangi ünlü kiminle basılmış falan ilgimi çekmez. Annem izlerse tepki gösteririm, eleştiririm, sen kapitalist sistemin, magazin kültürünün bir esirin derim. O da “dur değiştircem şu haber bitsin” der.

Şu bizim sağ alt tarafa koyduğumuz blogların hepsini takip ediyorum. Sanattır, sinemadır, spordur, müziktir güzel şeyler var orada. Lakin bir de buz dağının görünmeyen kısmı var dostlar. Orada olmayan ve benim takip ettiğim birkaç blog daha var. Mesela blogunu takip ettiğim bi kız var. Başından geçenleri, dün akşam ne yaptığını falan anlatıyor. Oturup üşenmeden okuyorum ben de her gün. Geçen gün farkettim, geçen gün dediğim de işte spicoliyle msn muhabeti. İşte orada bir anda kendimizi blogu yazan kızın arkadaşlarından konuşurken bulduk. Hepsini öğrenmişim resmen blogu okuya okuya. Spicoli de biliyor hepsini hatta o benden daha çok biliyor(ben battım seni de batırıcam olm). Noldu magazin kültürü karşıtı o asi ruhlu gence derseniz işte benim tırtladığım yer burası dostlar. Engel olamıyorum okuyorum. Bir sürü blog var böyle tamamen kişisel şeylerin anlatıldığı ve benim takip ettiğim. Sanırım insanlarda bir magazin açlığı var. Bizim gibi insanların ilgisini Hülya Avşar'ı şununla bastık tandanslı haberler çekmiyor(sahi noldu onlar kaya çilingiroğlu'yla). Atıp tutuyoruz magazin kültürü diye sağda solda ondan sonra. Halbuki olay çok farklı. Biz de internette kendi ünlülerimizi yaratıyoruz. Günlük magazin ihtiyacımızı oradan karşılıyoruz. Annem gelse bana dese “oğlum magazin kültürünün esiri olmuşsun sen de” dese boynumu büker otururum anca. Acıyla başımı sallarım belki.

Hele ki geçenlerde bi arkadaşımın Facebook'ta “in a relationship”'ten “single”' a geçişine “hacı hayırdır?” diye yorum bıraktığım an benim dibe vurduğum andı. Kahrolsun magazin kültürü.

6 yorum:

Spicoli dedi ki...

Insan psikolojisi enteresan. Kendi tanrilarini yaratio bi sekilde. Bir tarafi (televoledeki maymun gibi herifler mesela)sen begenmiosun belki,yasantilari hosuna gitmio die uzak duruosun. Oysa bu senin baskalarinin hayatina merak duyma, ya da kendi tanrilarini yaratman hususunda nihai gösterge deil. Sonra sana yasantisi daha yakin, daha senden birileri cikio ortaya(malum bloglar mesela) sen de onlari kendi tanrin yapiosun, tepeye bi yere yerlestiriosun. Off, bilmiorum ya, her sey cok karisik.

p.s: olm bana da baya sallamissin lan, ahah.

sedürt dedi ki...

çuvaldızı kendimize batırdım önce ben, ondan giydirdik sana da biraz:D aslında o msn muhabbetini de koyacaktım direk de çok sert beyanlar var orada. blogun adı avam kamarası olsa iyi giderdi bak. dehşet bi muhabbet dönmüş o gün.

Spicoli dedi ki...

Benim icinde bulunduum herhangi bir msn konusmasi hicbir sekilde insanliga acilmamali zaten lan. Kendimi kaptiriorum sert beyanlarda bulunuorum gizliligin ardina siginip, hehe.

Unutmadan Svetlin de cicekcilie sarmis bu aralar. Gözlerden kacmadi. Utaniorum arkadas, ahah.

sedürt dedi ki...

çiçekçiyi ben de farkettim. geçen gördüm şaşırdım. bugün bi daha baktım bi daha şaşırdım. ne diyelim hayırlı işler çiçekçi hehehe

Svetlin dedi ki...

dedikodumu yapmayın lan, bu aralar çok dertliyim zaten bildiğiniz gibi değil. çiçekle böcekle avutuyorum kendimi.

Sheed dedi ki...

'single'ı gördün mü yazacaksın abi.. ha sen adama sordun galiba bunu, o pek hoş olmamış.. öhm, neyse.. kahrolsun bence de :)