29 Eylül 2008 Pazartesi

Arsène`nin Projesi



Futbol ulemasi degilim, taktisyenligini tartisacak da hic degilim Wenger`in; ama taktigi bir kenara koyup Wenger`in yaptigi ise 12 yillik bir proje gözüyle bakiyorum, gözlerim kamasiyor gercekten. Mesele aslinda sadece gectigimiz hafta Sheffield United önünde yaptigi gibi  11 tane genci sahaya sürmek de degil, oyuncularini müthis bir ögretiye de tabi tutuyor Wenger. Oyuncularinin beslenmesine, uykusuna, psikolojisine kadar herseyleriyle ilgilendigi bilinen seyler. 

Simdilerde bayragi Cesc`ler, Adebayor`lar tasiyor. Tipki bir zamanlar, Henry`lerin, Pires`lerin; daha önceleri de Petit`lerin Overmars`larin tasidigi gibi. Oyunculari üzerindeki etkinligini  Nicolas Anelka`yi tam verimle oynatmayi basaran tek adam olmasi da net bicimde ortaya koyuyor. 18 yasinda Premier Ligi salladi bu adamla Wenger. Anelka gibi sorun  yasamaya pek elverisli bir adami, sorunun ta kendisi olan bir yas diliminde kontrol ederek hem de. Yine Sheffield United macina dönüyorum. Olay bence bir lig karsilasmasinda genclere firsat veriyor olmaktan cok ötede. Wenger bence genc oyuncularina bu tarz islerle bircok mesaj veriyor. Onlara, bu takimin gelecegi olduklarini anlatmanin daha iyi bir yolu olabilir miydi, sanmiyorum. Peki ya hepsinin beraber genc olmasi; en azidan birkacinin sorumluluk almaya iten bir olgu.

Müthis isler yapmaya devam ediyor Arsene Wenger. Su kadar kupa kazandi bu kadar mac kaybetti diyenler var, hep de olacaktir. Oysa bence futbolda basari her zaman, kupayi havaya kaldirmak degildir. Izlemekten en cok keyif aldigim takim olduklari da apayri bir konu. Keyifle izlemeye devam ediyoruz  Arsene Wenger`in projesini.

Hiç yorum yok: