25 Eylül 2008 Perşembe

İnsan Hayatının Değeri


Insan hayatinin ucuz olmadigini herkes biliyor da, aslina bakarsaniz isin icinde baskalari ve baskalarinin hayatlari söz konusu olunca bir türlü bilincine varmiyoruz, varamiyoruz sanirim.

4 tane insan düsünün, hepsi ayni sikayetle doktora gidiyorlar. Mesleki acidan düsününce geldikleri sikayetlerin genel anlamda teshis edilmesi zor degil; fakat teshisinin  hastaya, böyledir söyledir deyip gecmeden, sadece gereken cok basit ve temel uygulamalarin yapilmasina bakan sikayetler.

Hepsine, istisnasiz 4`üne de ya akil almayacak derecede yanlis seyler söylüyor ve yanlis uygulamalar yapiyor doktorlar ya da, en basit uygulamalari bilmedikleri icin, baska bir hekime göndermeye de egolari müsaade etmedigi icin, ya da ne bileyim ugrasmak istemedikleri icin hicbirseyin yok deyip eve gönderiyorlar.

Bugün aralarinda durumu en iyi olanin ortalama birkac yil ömrü kaldi.Bu kadar basit ve bu kadar kolayken bu adamlari yasatmak, insan kahroluyor gercekten. Bir hic ugruna ölecek hepsi. 


Yani aslina bakarsaniz suclular sadece; sacma trafik kazalari, suclu tersaneler sahipleri, cukurun üzerini kapatmayan belediyeler, bir hic ugruna birbirinin öldüren insanlar ya da dagda bayirda canini birakanlar artik ölmesin diye cözüm bulamayanlar degil, ölümcül hatalar malesef heryerde kol geziyor.

Biz de yasamaya devam ediyoruz, insan hayatinin ne kadar degerli oldugunun bilincinde oldugumuzu sanarak. Ta ki birgün biri bizi de icine alan bir hata yapana kadar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

senı ne kadar ıyı anlıyorum bılemezsın..
tesekkur ederım bu konuya degındıgın ıcın..
senı ızlemeye devam edıyorum..

Spicoli dedi ki...

sagol adamim.