19 Eylül 2008 Cuma

Barney Stinson vs Charlie Harper

Biri Two and a Half Men'in zengin ve karizmatik abisi ve amcası diğeri ise How I Met Your Mother'ın şeytan tüylü kazanovası. Bu iki karakteri hayata geçiren iki oyuncu da hafta sonu yapılacak olan Emmy televizyon ödüllerinde aday gösterildiler (Neil Patrick Haris – komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ve Charlie Sheen- komedi dalında en iyi erkek oyuncu) Ben de Emmy'den önce bu iki karakterin analizini yapıp birbirleriyle kıyaslamak istedim. Her ne kadar iki dizinin hikayeleri ve tarzları tamamen farklı olsa da bu iki karakterin ortak bir yönü var; onlar güzel kadın avcısı. İki dizinin de gidişatında çok önemli bir yere sahip olan bu yönlerini ikisi de çok farklı şekilde hayata geçiriyor.İki karakter birbiriyle kıyaslanırsa en önemli farkın giyim tarzlarında olduğunu söyleyebiliriz.

Charlie için gerçekten de kendi tarzını yaratmış demek mümkün. Bermuda şort, bowling tişört ,beyaz çoraplar ve timberland ayakkabılar ilk başta size itici gelebilir fakat Charlie bu tarzını avantaja çevirmeyi bilmiş.Bu tarzında yaşadığı yer olan Malibu’nun sıcak ikliminin de payı göz ardı edilmemeli.
Barney ise tam bir takım elbise insanı.Onu takım elbisesiz görmeniz gerçekten imkansıza yakın.New Yorklu iş adamı! kimliği de bu tarzında etkili tabiî ki. İş adamı dedik ama Barney Stinson ‘ın ne işi yaptığı tabi ki de kimse tarafından tam olarak bilinmiyor.Fakat Korelilerle ve bu tarz ülke ve insanlarla çok haşır neşir olduğunu göz önüne alırsak silah ticaretinde olduğunu söyleyebiliriz.Charlie ise bir müzisyen, sanat insanı. Jingle işi yavaş yavaş bitme aşamasına gelince kendisini bir anda çocuk şarkıları bestelerken bulan Charlie‘nin buradan da anlaşılacağı üzere hayatında çok fazla kural yoktur.Genellikle hayatı akışına bırakır ve sonunu düşünmeden hareket eder.

Barney ise hayatına bir takım test edilmiş kesin kurallar koymuştur (platinum rule, lemon law, hot-crazy scale etc.) Gelelim asıl önemli konu olan kız tavlama şekillerine. Barney bir kızı tavlamak için ilk başta kendini çok farklı tanıtır .Bir kızı tavlarken sürekli yalanlara ve numaralara başvurur ve bu yalanlarını desteklemesi için bir “wingman” yani bir eküri kullanır. Charlie Harper ise doğrudan konuya girer ve kızı bir şekilde kendi evine çekmeye çalışır. Kendini çoğu zaman olduğu gibi anlatır ve onun “wingman” i kesinlikle alkoldür. Bu iki karakterin ortak noktaları ise ikisi de lüks evleri ve parası vardır.İkisi de yalnız yaşmayı ve tabi ki de güzel kadınları sever.Bu iki karakter farkında olmadan görünmez bir rekabetin içindeler bence.Eğer birini seçmem gerekse ben oyumu Charlie Harper dan yana kullanırdım.Çünkü 40 yaşına gelmiş ve hayat standartlarına hiç dikkat etmeyen birine göre sağlığı ve durumu! gayet yerinde. Ayrıca takip edenler için iki dizi de 22 Eylül de yeni sezon bölümleriyle Amerika da izleyici karşısına çıkacak .Biz de 23 Eylül gibi izlemiş oluruz herhalde.Herkese şimdiden iyi seyirler…

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni sezonla ilgili yorumum =>

It's gonna be legen... wait fot it, ...dary! :D

Adsız dedi ki...

ben oyumu barneyden yhana kullanmak istiyorum çünkü barney yanında devamlı romantik takılan ted yapışık ikizler marshall lily ve taş ablamız robine rağmen her zaman ön plandadır charlie harpersa yanında ezik bi kardeş ve şişman bi yeğen taşır bu yüzden ön planda olması gayet normaldir üstelik charlienin uzun süreli ilişkileri olmuştur hatta aşık bile olmuş aşık olduğu kadının evleneceğini duyunca havada karada kim varsa yatağa atmaya çalışmıştır
barney de robin ablamıza aşıktır ama o aşkına rağmen asla barney stinson olmaktan vazgeçmez çünkü aptal kızların ona ihtiyacı vardır bu yüzden BARNEY AWESOME STINSON ;)