12 Eylül 2008 Cuma

Premier Lig Tarihindeki En Kötü 10 Saç Stili

10- Barry Venison
Premier Lig'in ilk yıllarında Southampton ve Newcastle United formaları giyen Vanison. Kendisi bu haliyle futbolcudan daha çok bir rock grubunun gitaristini andırıyor ama o zamanlar adet böyleymiş demek ki.





9- Ivan Campo
Real Madrid'in tüm yıldızları birer birer topladığı zamanlarda bir türlü çare bulamadığı savunma hattına çare olsun diye gelmişti Real'e. İlk zamanlarda bana hep bu saçlarla futbol oynayamaz gibi gelmişti çünkü savrulan saçları gözünü kapatıyordu nitekim. Zamanla ona da saçlarına da alıştık. Fakat Real Madrid'liler kendisini pek sevmedi ve yolu Bolton Wanderers'a düştü Campo'nun. Ada halkının değişik yaşam tarzına rağmen saç stilinden ödün vermedi. Ada halkına da onu bu listeye sokarak onurlandırmış!








8- David Seaman
İngilizlerin son yıllardaki en iyi kalecilerinden Seaman. Zaten o gitti gideli doğru düzgün bir kaleci çıkaramadılar desek ayıp olmaz. Ondan sonraki en iyi kalecileri diyebileceğimiz David James de listemizde daha yukarlarda. Yıllar yılı Arsenal'in kalesini koruyan Seaman'ı bu saç ve bıyık kombinasyonu ve 2002 Dünya Kupası'nda yediği golden sonra maruz kaldığı yorumlarla hatırlayacağız. Seaman da Venison gibi futbolcuya değil de müzisyene benzettiklerimen, Moğollar da iş yapardı bu haliyle.




7- Taribo West
Nijerya'nın Dünya Kupaları'nda fırtına gibi estiği zamanlar. Nijerya'nın o zamanki en önemli oyuncularından biri West; Okocha, Amokachi, Oliseh gibi isimlerle birlikte. Hiçbir zaman saç sitilinden ödün vermedi. Inter'de oynadığı yıllarda da İngiltere'de Derby'de forma giydiği yıllarda da. Gerçekten ilginç.



6- Djibril Cisse
Arsenal'in Fransızlarla yakaladığı başarı sonrası Ada'ya gelen Fransızlardan. Saç stillerinin ilginçliğinden de anlayabileceğimiz gibi çılgın bir kişilikti Cisse. Demeçleri, hareketleri her türlü davranışı İngilizler için fazla ilginçti. Geçirdiği sakatlıklar sebebiyle hiçbir zaman bekleneni veremedi Kop Tribün'ününe. Şimdi tekrar Ada'da ve Sunderland için mücadele ediyor. Milan'la oynadıkları efsanevi CL finalini kazandıktan sonra bütün stadı iç çamaşırı dolaşıp seyircileri selamlamasını unutamam.






5- Joe Cole
Joe Cole bu listeye nasıl girmiş hiç anlam verememiştim ama bu saç stiliyle hak etmiş gerçekten de. Joe Cole West Ham günlerinde şu ankinden çok farklıymış demek ki. Bu saç kimin fikridir, kimin işidir bilmem ama olmamış işte.

4- David James
50 li yıllardan fırlamış bir kaleci. James'in buna benzer ilginç sayılabilecek çok fazla sayıda saç stili var ama bu en iyisi diyebiliriz. Tabi bu listeye girmesi açısından konuşuyoruz. Neyse ki kaleciğiliyle durumu kurtarıyor.







3- Javier Margas
West Ham United'ın Şili'li futbolcusu. West'den biraz daha farklı bir stil. Saçın her bölgesi kendine özel bir renkle boyanmış. Özellikle de West Ham'ın renkleri. Taradtarın hoşuna gitmiştir mutlak ama genel olarak İngilizlerin seveceği türden bir şey değil.




2- Abel Xavier
Bir zamanlar Galatasaray forması da giyen Portekizli. Ada'da Liverpool, Everton ve de Middlesbroug forması giyen Xavier bu saçları olmasaydı akıllarda bu kadar kalır mıydı? Bence kalmazdı. Xavier belirli bir stili de yoktu ayrıca nerdeyse her hafta farklı şekilde görürdük saçlarını.







1- Jason Lee
Aslında Lee'nin bu listede en yukarıda olmasının temel sebebi saçlarının en kötü stilde olması değil, bu saç stilinin Ada'da çok meşhur bir hale gelmesi. Onun saç stili "ananas"a benzetilirmiş İngiltere'de ve bu saç stili sayesinde tanınırmış. Bu sayede kendisinin ve Nottingham Forest'in reklamını bir hayli yapmış Ananas Lee.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

joe cole özellikle oldukça farklıymış o ne lan öle.david james yanında david beckham gibi kalmış.ama tabi adam keeley hazel i bu saç stiliyle pek etkileyemezdi, kendine bi çeki düzen vermesi gerekiyodu.keeley hazel dedim de içim bi hoş oldu bu arada

Spicoli dedi ki...

keeley fena.