18 Eylül 2008 Perşembe

Polonya Biletleri Hazır

Eurobasket 2009 Polonya elemeleri maçında 12 Dev Adam Belçika'yı da yenerek 5 te 5 yaptı ve deplasmandaki son Fransa maçı öncesinde grup liderliğini ve şampiyonaya katılmayı garantiledi. Son maçta turistik gezi için gideceğimiz Fransa ise Ukrayna'yı son periyotta geriden gelerek 87-83 devirmiş ve grupta ikinciliği garantilemiş. Yani son maç bir formalite maçı olacak.

Milli takım gruplarda yenilgisi olmayan tek takım. İlk iki maçı kesik izlediğim için bişey demem mantıksız fakat Fransa, deplasmandaki Ukrayna ve bugünkü Belçika maçındaki milli takım oldukça başarılıydı. Aslında Tanjevic'in yaptığı dengesizlikler ve kadro seçimindeki tutarsızlıklar yüzünden milli takımımızın olması gereken yere ulaşamayacağını düşünüyordum sürekli. Tanjevic 2010 diye diye başımızın etini yedi çünkü, en formda zamanlarında Kerem Tunçeri, Hüseyin Beşok, Ömer Onan gibi oyuncuları almayıp gençleri hazırlamak bahanesi altında turnuvaları heba etmişti. İspanya'da, önden önceki Avrupa Şampiyonası İsveç'te. Hatta İsveç hüsranının ardından ortalık karışmış Memo-Mirsad-Doğan Hakyemez birbirlerine girmişlerdi. Neyse.

Şimdiki milli takımımızda bu tip sorunlar yok, en azından şimdilik. Umarım yine her zaman olduğu gibi elemelerde ortalığı dağıtıp şampiyonada 2010 için hazırlık kampına gider gibi gidip de dağılmayız. İzlediğim maçlarda gördüğüm oyuna bakarsak bu olmayacak gibi duruyor. Hidayet hakkaten bir başka oynuyor, sayı gerekse sayı atıyor, arkadaşlarını oyuna sokuyor, kısacası harika bir liderlik örneği gösteriyor. Ender Arslan ve Kerem Gönlüm sanki kazana düşmüş. Ender eski Ender'e göre tanınmayacak halde. Topu elinde tutup süre dolarken şut sallamanın ötesinde topu yok yere harcamıyor, olumlu kullanıyor her zaman. Kerem Gönlüm de kazandan nasibini almış olsa gerek harika bir 5 maç geçirdi. Eskiden de ribaundlarda sürekli mücadele eden, savaşçı bir oyuncuydu ama bu yönünü çok daha efektif kullanmaya başarmış sonunda. Sinan Güler müthiş bir savunma katkısı getirmiş takıma. Her takıma lazım bir adam. Ersan ribaund düşürmüyor yere, iş başa düşünce sayısını da atyor. Kerem Tunçeri de işler ne zaman sıkışır gibi olsa hemen duruma el atıyor. Bugüne kadar neden oynatılmadıysa? Pota altında da Semih, Ömer gibi eksiklerimiz olmasına rağmen iyi iş çıkarıyor Oğuz hücumda ve Fatih savunmada. Kısacası milli takımda herşey yolunda, 2001'in tekrarı olur mu? Tabi bunu cevaplamak için o zamanki kadromuza bakmamız gerek. Memo katılacak mı katılırsa ne olacak, sakatlaık durumları nasıl olacak vs. Ama umudumuz var.

Polonya'ya katılmayı garatileyen bir diğer takımda İngiltere yada Britanya. Nasıl isterseniz artık. Tarihlerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda oynayacak Britanyalılar. Bunda Chicgo Bulls'lu Deng'in payı büyük tabi ki. Polonya'da bu takıma Ben Gordon ve Azuibuke de katılırsa İngilizler ciddi sürprizler yapabilirler.

2 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

evet britanya için güzel bir atılım, ikinci memleketim zira... memnuniyet verici.

Adsız dedi ki...

tanjeviç e inancı olmayan biri olarak umarım yanılırım diyorum zira şampiyona da takım oyuncuları birbirine girer de hedeflediğimiz noktanın yanından bile geçemeyip eve dönersek pek şaşırmam.zira olmamış bi şey değil.