15 Eylül 2008 Pazartesi

Şimdiden Teşekkürler


Kocaoğlan, The Diesel ve son olarak da Big Cactus olarak tanıdığımız Shaquille O'Neal tam olarak 735 gün sonra yani Phoenix Suns ile olan kontratı bittiğinde emekli olacağını açıkladı. Shaq basketbolu bıraktıktan sonra zaten uzun süredir yazları çalıştığı trafik polisliği işine devam etmek istediğini belirtti.

Kariyerinde Los Angeles Lakers ile 3 ve Miami Heat ile 1 adet olmak üzere 4 şampiyonluğu bulunan Shaq 2000'li yıllarda birçok gencin basketbolü ve Nba'i sevmesine ön ayak olmuş birkaç isimden biridir. Bir LAL taraftarı olarak kendisini izleyerek Nba'i takip etmeye başlamıştım. Daha sonraları izledikçe de LAL taraftarı oldum ve bu süre içinde Shaq en sevdiğim birkaç oyuncudan biri olmuştu. All-Star maçlarındaki eğlenceli tavırları, şovları, maçlardan sonra verdiği iliginç demeçler ve her zaman sempatik bir isim olması ile hatırlayacağız onu. O olmadan All-Star maçlarının ne kadar sıkıcı olduğunu geçtiğimiz yıl gördük. All-Star hafta sonlarının vazgeçilmeziydi.

Birçok insana göre Nba tarihinin en iyi pivotlarından biri hatta birincisi olarak gösterilen Shaq basketbolu bıraktığında 37 yaşında olacak ve Nba tarihinde 37 yaşında sayı ortalaması halen çift haneli rakamlarda olan 5 pivot var; K.Abdul Jabbar, P.Ewing, R.Parish, A.Gilmore ve H. Olajuwon. Shaq da kariyeri bittiğinde muhtemelen bu listeye eklenecek ve en iyilerin yanında yerini alacak.

Aslında Shaq bu kadar kısa bir yazıyla geçiştirebilinecek bir oyuncu değil. Kırdığı potalar, All-Star hafta sonlarındaki şovları, kırdığı rekorlar, kazandığı şampiyonluklar ve ilginç demeçler... Fakat bunları daha sonraki uzun bir yazısına bırakayım dedim. Şimdilik sadece kendisine bi teşekkür edelim esaslı yazıyı forması tavana asıldıktan sonraya saklayalım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

svetlin bu yazı hakikaten çok kısa sen de kabul etmişin zaten.en kısa zamanda shaq a yakışır bi tanıtım bekliyoruz senden.