21 Eylül 2008 Pazar

Premier Ligin Felaket Forvet Transferleri Top 10

Premier Lig tarihine baktığımızda birçok gereksiz transfer var. Bunların pek çoğu da büyük para harcanarak yapılan transferler. Premier Lig takımları reklam gelirleri, televizyon gelirleri, merchandising gelirleri sayesinde ekonomik açıdan dünyanın en güçlü takımları, lig olarak da bu konuda en güçlü lig diyebiliriz. Durum böyle olunca harcanan paranın haddi hesabı da belli olmuyor tabiki. İngiltere'de de The Sun gazetesi Premier Lig tarihindeki en pahalı ve işe yaramayan 10 forvet transferini listelemiş. İşte liste;

10- Jose Antonio Reyes (Arsenal, £10.5m): Sevilla'da genç yaşta parlamıştı Reyes. Baptista'lı, Ramos'lu, önemli başarılara imza atan Sevilla takımında önemli bir oyuncuydu ve bunu gören Wenger de onu Londra'ya transfer etti. Fakat Reyes Sevilla'daki başarısını Arsenal'de gösteremedi ve Baptista'ya karışıl Real Madrid'e takas edildi. Real Madrid'de kalıcı olamayan Reyes son olarak Benfica'ya transfer oldu ve şimdi Portekiz'de. Sevilla'dan ayrıldıktan sonraki kariyerinde 69 maçta 16 golü var.

9- Djibril Cisse (Liverpool, £14m): Liverpool Cisse'yi Auxerre'den transfer ettiğinde ondan beklentiler yüksekti. Fransa'nın yeni yıldızıydı, genç, yetenekli ve de güçlü bir oyuncuydu. Liverpool taraftarları ondan yeni bir Robbie Fowler, yeni bir Michael Owen olmasını bekliyordu ama Cisse geçirdiği ağır sakatlık sebebiyle hiçbir zaman bekleneni veremedi ve müzmin bir sakat olarak Liverpool kariyerini tamamladı. Ülkesine Marsilya'ya döndü. Burada yeniden doğuş sinyalleri verdi ve şimdilerde yeniden Ada'da Roy Keane'in ekibi Sunderland'de. Liverpool kariyeri boyunca 49 maçta 11 golü var.

No8: Darren Bent (Tottenham, £17m): Tottenham Bent'i Charlton'dan transfer ettiğinde Bent Charlton'da önemli işlere imza atarak gelmişti. Tottenham'ın önemli bir silahı olması bekleniyordu fakat hiçbir zaman ilk 11'de düzenli olarak şans bulamadı. Düzenli şans bulamayınca kendini de gösteremedi ve lüzumsuz transferler listesindeki yerini almış oldu. Bu sezon Berbatov ve Robbie Keane'in ayrılması sonucu beklediği şansı belki bulabilir. 27 maçta 6 golü var.



7- Adrian Mutu (Chelsea, £16m): Mutu Parma'dan Chelsea'ye transfer olduğunda Abramovich'in Chelsea'deki ilk yılıydı. Takımın başında Ranieri vardı ve Mutu'nun da yeni Chelsea'de goller atması bekleniyordu. Aslında iyi de gidiyordu Mutu fakat kokain kullandığı için ceza aldı ve Chelsea'den de ayrılmak zorunda kaldı. Bu süre içinde 27 maçta 6 golü vardı Mutu'nun.

6- Steve Marlet (Fulham, £11.5m): O da bir zamanlar Fransa'nın yıldız diye yetiştirdiği oyunculardan biriydi. Fulham'a ilk geldiğinde çok büyük beklentilerle karşılaşmıştı ve klüp de kendisinden çok şey beklediğini açıkça belirtmişti. Klüp transfer rekoru kırılarak transfer edilen Marlet 54 maçta sadece 11 gol attı ve tam bir hayal kırıklığı olarak Ada kariyerini noktaladı.

5- Sergei Rebrov (Tottenham, £11m): Listenin başındaki bir diğer Ukraynalı gibi o da bekleneni veremeyenlerden. Spurs taraftarlarını heyecanlandıran fakat zamanla hayal kırıklığına uğratan bir transfer. Tottenham aynı transferlere şu sıralar da devam ediyor zaman zaman. Rebrov'un White Heart Lane kariyeri 59 maçta 10 gol.

4- Chris Sutton (Chelsea, £10m): Chris Sutton Blackburn'de kendisinden umutlu olanları üzmemişti ama aynı şeyi maviler dönemi için söylemek mümkün değil. Chris Sutton'ın Chelsea kariyeri 28 maç ve tek gol.

3- El Hadji Diouf (Liverpool, £10m): Senegal 2002 Dünya Kupası'na Fransa galibiyeti ile başlamış, Senegal sürprizi devam ettirip çeyrek finale kadar çıkmıştı. Ta ki İlhan Mansız o golü atana kadar. İşte o Senegal'in en büyük yıldızıydı Diouf. İngiltere'ye gelen Afrikalıların da öncüsü diyebiliriz onun için. Ama ne yazık ki Diouf'un Liverpool kariyeri parlak geçmedi. 55 maçta sadece 3 gol. Daha sonra Bolton'da biraz olsun toparlandı ve şimdilerde Sunderland'de top koşturuyor.

2- Albert Luque (Newcastle, £10m): Aslında tamamen Newcastle United transferleriyle oluşacak bir liste olabilirdi bu liste. Öyle olsaydı Luque en başta yer alırdı muhtemelen. Burda da kendine oldukça yükseklerde yer buldu İspanyol. Newcastle'ın yüzlerce gereksiz transferinden bir diğeri aslında o da. İspanyol'un gelişi çok şatafatlı oldu ama gidişi pek de öyle olmadı. 21 maç tek gol. Şimdi Ajax'da sanırım.

1- Andriy Shevchenko (Chelsea, £30m): Newcastle'da olduğu gibi Chelsea'de de başlı başına bir liste çıkarabiliriz aslında. Abramocivh'in gelişiyle nasılsa para bol haracayalım gitsin mantığıyla yapılan birçok transfer içinden en çok dikkat çekeni Sheva. Aslında 49 maçta 9 gol bu listede 1 numara olacak kadar kötü değil belki ama bahsettiğimiz isim Shevcenko olunca yetmiyor 9 gol. Milan'da efsane olacakken değişiklik sevdasına Ada'ya gelen Shevcenko premier lig tarihinin de en pahalı transferlerinden. 2 yıllık sürede ne Chelsea'ye bir faydası ne de Chelsea'nin ona. Sadece Milan'da efsane olma şansını zora soktu. Neyseki yuvaya geri döndü. E ne de olsa taş yerinde ağırdır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

duyduklarım ne kadar doğru bilemicem ancak bu değişikliğin sebebi eşinin isteğiymiş zira çocukları ingiltere de daha iyi eğitim görürmüş.sanki şeva tunus ta oyunuyodu.italya dan bahsediyoruz e dostlar.Bu nası bi bahanedir!şeva milan ın oynadığı süre içinde efsane isimlerinden biri olmuştur ki bahsettiğimiz takım milan avrupa nın en çok kupa sahibi 3 takımından biri.en azından yuvaya döndü de hatasını bi nebze telafi etti.ancak chelsea de attığı bi gol sonrası formayı öpmesi milan taraftarlarınca pek hoş karşılanmamış.andriy nin kendini milan da tekrar kabul ettirmesi gerekebilir taraftarla barışabilmesi için.